Mâncarea nu se aruncă niciodată! Cu puțină imaginație putem folosi produsele din frigider și cămară pentru a crea bucate delicioase.
Tocmai din acest motiv, vă prezentăm rețeta unui desert delicios și caramelizat făcut cu pâine veche.
Va fi delicios și super moale Și, desigur, va fi foarte simplu și rapid de făcut. Pe scurt, nu ai nicio scuză să nu te apuci de treabă.
Ingredientele necesare:
100 grame de pâine,
240 grame de zahăr,
650 ml lapte,
200 ml apă,
200 ml lapte de cocos,
50 grame de grame de nucă de cocos,
200 gr smântână (17% grăsime),
3 ouă,
200 grame de zahăr
Pâinea se pune într-un castron mare se toarnă laptele și se lasă deoparte. Zahărul se pune pe foc într-o crăticioară și amestecați cu o spatula până se topește. După ce zahărul s-a dizolvat complet, adăugați apa câte puțin, continuând să amestecați. Când este gata, luăm cratița de pe foc.
Pâinea înmuiată în lapte se transferă într-un blender. Se adaugă ouăle, nuca de cocos rasă și zahărul. Apoi adăugați smântâna de gătit, laptele de cocos și amestecați totul. timp de 2 minute.
După cele două minute, luați o tavă de copt și turnați zahărul topit la început. După ce îl nivelați bine, transferați și amestecul din blender. Apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu și închideți bine marginile. Puneți tava într-o tavă mai mare, în care ați us apă, și dați-le în cuptor.
Gătim desertul, timp de 90 de minute, la o temperatura de 220 de grade. Odată ce este gata, îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Apoi îl răsturnăm pe un platou. Deserul nostru caramelizat poate fi servit. Poftă bună!
Deserturile create direct în pahare ne ajută să mâncăm exact o porție. Vă sugerăm să pregătiți un desert magic, cremos și moale.
Ingrediente pentru cinci cupe:
4 ouă + 1 gălbenuș + 2 ouă,
60 de grame de amidon,
130 de grame de zahăr + 100 de grame de zahăr + 50 de grame de zahăr,
2 linguri de miere,
500 ml lapte fierbinte,
esență de vanilie.
În primul rând, punem 130 de grame de zahăr într-o cratiță și îl topim, amestecând continuu cu spatula. După ce zahărul s-a topit, îl turnăm în 5 cupe pregătite din timp.
Într-o cratiță turnăm laptele și îl punem la fiert. Punem un gălbenuș și patru ouă într-un castron mare împreună cu 100 de grame de zahăr. Urmează esența de vanilie și o lingură de miere și amestecăm cu un mixer manual. Când compoziția este omogenă, se toarnă, treptat, continuând să amestecăm, laptele călduț. Umplem, apoi, cele cinci cupe cu acest amestec.
Desert delicios cu zmeură și smântână: aveți, neapărat, nevoie de un frigider
În acest moment punem două ouă și 50 de grame de zahăr într-un bol. Adăugăm a doua lingură de miere și esență de vanilie. Amestecăm cu un mixer electric până obținem o compoziție albă și spumoasă. La final, integrăm amidonul, folosind o spatulă. Când amestecul este limpede, cremos și omogen, îl turnăm în pahare.
Clătite de ciocolată: cea mai bună gustare, servită la micul dejun în weekend
Apoi aranjăm paharele pe o tavă plină cu apă clocotită. Nu ne mai rămâne decât să punem tava într-un cuptor preîncălzit și să gătim timp de 20 - 25 de minute, la o temperatură de 150 de grade.
Scotem tava din cuptor și o lăsam să se răcească, apoi punem paharele în frigider pentru 3 ore. După ce timpul a expirat, servim cupele pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News