Uneori, din varii motive, nu avem posibilitatea de a coace un desert în cuptor, dar ne dorim foarte mult să gătim niște brioșe.
Dar, te poți descurca și fără cuptor, folosind doar aragazul. Desertul din tigaie nu va fi cu nimic mai rău decât cel copt în cuptor.
Ingrediente:
2 ouă,
90 grame de zahăr,
120 ml de lapte,
120 ml de suc de portocale,
2 linguri de unt topit,
240 grame de făină (sau 200 grame de făină și 40 grame de cacao);
5 grame de zahăr vanilat,
5 grame de praf de copt,
coaja de o jumătate de portocală.
Adăugați zahărul în bolul cu ouă și bateți bine până obțineți o spumă. Apoi adăugați laptele, sucul, untul, continuând să amestecați. Urmează coaja de portocală, praful de copt și zahărul vanilat.
Umpleți cu aluat formele de brioșe (aveți grijă să fie umplute doar pe jumătate). Formele de brioșe, umplute pe jumătate cu aluat, se pun într-o oală adânca, în care ați turnat apă. Acoperiți oala cu un capac și puneți-o la foc mediu.
Gătiți brioșele până sunt gata. Dacă apa fierbe mai repede, iar brioșele încă nu sunt gata, doar adăugați mai multă apă în oală.
La final, rămâne doar să ornați brioșele cu zahăr pudră, ciocolată topită sau orice cremă doriți. Poftă bună!
Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.
Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.
Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Timp de preparare: 30 minute.
În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.
Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News