Un distrugător american a doborât trei drone în Marea Roşie

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Conflictul Israel-Hamas a ajuns și la Marea Roșie.

Un distrugător american a doborât trei drone duminică în timp ce acorda asistenţă navelor comerciale din Marea Roşie vizate de atacuri dinspre Yemen, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat, transmite Agerpres.

"Astăzi (duminică) au avut loc patru atacuri asupra a trei nave comerciale care operează în apele internaţionale din sudul Mării Roşii", a declarat CENTCOM într-un comunicat.

"Distrugatorul din clasa Arleigh-Burke USS Carney a răspuns la apelurile de urgenţă ale navelor şi le-a oferit asistenţă", a doborât trei drone care se îndreptau spre nava de război în timpul zilei, se mai precizează în comunicat.

Impact fără victime

USS Carney a detectat o rachetă lansată dintr-o regiune din Yemen controlată de rebelii houthi, sprijiniți de Iran, care a aterizat în apropierea navei Unity Explorer, sub pavilionul Bahamas. După incident, nava a raportat daune minore cauzate de o altă rachetă provenită dintr-o zonă controlată de rebeli.

Nava Number Nine, un cargou sub pavilion panamez, a informat că a suferit daune în urma impactului cu o rachetă din Yemen, fără a anunța victime.

De asemenea, Sophie II, sub pavilion panamez, a comunicat că a fost afectată de rachetă, dar nu a suferit pagube semnificative.

Anterior, rebelii houthi au anunţat, într-o declaraţie postată pe reţelele de socializare, că au efectuat o "operaţie împotriva a două nave israeliene în strâmtoarea Bab el-Mandeb", o cale navigabilă strategică ce leagă Marea Roşie de Golful Aden, vizând prima navă cu o "rachetă şi al doilea cu o dronă".

Mai exact, este vorba de navele Unity Explorer şi Number Nine, iar atacul a avut loc după ce "au respins mesajele de avertizare" din partea houthi.

Rebelii au spus că vor continua să țintească navele israeliene "până când va înceta agresiunea israeliană împotriva fraţilor noştri din Fâşia Gaza".

CENTCOM consideră că aceste atacuri reprezintă "o ameninţare directă la adresa comerţului internaţional şi a securităţii maritime"."Avem, de asemenea, toate motivele să credem că aceste atacuri, deşi au fost lansate de houthi în Yemen, sunt finanţate în întregime de Iran"."Statele Unite vor lua în considerare toate răspunsurile adecvate în deplină coordonare cu aliaţii şi partenerii săi internaţionali". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel