Un dosar al DNA de pe vremea lui Daniel Morar, închis după 12 ani de procese prin achitări pe linie

Şase membri din fosta conducere a Aeroportului Băneasa, printre care şi doi directori generali, au fost achitaţi definitiv de Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar privind nereguli la un contract de modernizare a aeroportului, cu prejudiciu de aproape 5 milioane de euro. 

Este vorba de Florin Paul Fulger (director general şi ulterior director tehnic al Societăţii Naţionale 'Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu' SA), Liliana Pop (director economic), Dorian Vlăsceanu (consilier juridic), Monica Cătălina Tuşer (fost şef Departament achiziţii publice), Emil Jernoiu (director tehnic) - acuzaţi de abuz în serviciu, respectiv Ştefan Mladin (fost director general al aeroportului) - acuzat de neglijenţă în serviciu.

După 12 ani de proces,judecătorii i-au achitat pe cei șase inculpați pe motiv că fapta nu există. Acesta este unul dintre cele mai vechi dosare ale DNA care se află pe rolul instanțelor, și este efectuată pe vremea când Direcția era condusă de Daniel Morar.

În rechizitoriul trimis în instanță în aprilie 2011, DNA susține că, în 20 februarie și 14 mai 2007, cu funcții de decizie de persoane în cadrul Aeroportului Băneasa (Florin Fulger, Liliana Pop și Dorin Vlăsceanu) au două acte adiționale la un contract de execuție de lucrări de reparații și modernizare a suprafețelor de mișcare ale aeroportului, contract ce a încheiat cu firma SC Romstrade SRL (companie deținută de Nelu Iordache), lider al Asocierii ROMSTRADE - UTI - DELTA - TEHNOLOGICA.

Conform DNA, prin cele două acte adiționale,a fost modificată formulă de actualizare a prețului lucrărilor prin-o formulă de revizuire ce nu corespund dispozițiilor legale aplicabile acestui contract de fapte publice, formulă a fost apoi aplicată și unor lucrări conexe suplimentare celor contractate inițiale. Aplicarea noii formule de calcul, care nu corespund formulei de revizuire legale reglementate imperativ, a avut drept rezultat obligatoriu Societății Naţionale 'Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu' SA la plata nejustificată, către executant, a unei sume totale în valoare de peste 23, 6 milioane lei.

În acest fel, arăta la acea vreme DNA, a fost cauzat un prejudiciu atât în ​​​​dauna Aeroportului Băneasa în cuantum de 8,4 milioane lei, câte și bugetului de stat cu suma de 15,2 milioane lei, formulă ce a fost apoi aplicată și unele lucrări conexe suplimentare celor contractate inițiale. Aplicarea noii formule de calcul, care nu corespund formulei de revizuire legale reglementate imperativ, a avut drept rezultat obligatoriu Societății Naţionale 'Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu' SA la plata nejustificată, către executant, a unei sume totale în valoare de peste 23, 6 milioane lei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel