Elevii de la o școală din Brașov refuză să mai meargă la ore din cauza unui coleg agresiv care îi bate.
Încă din prima zi de școală, elevii de la o unitate de învățământ din Brașov, clasa pregătitoare, au refuzat să mai meargă la cursuri din cauza unui coleg de 7 ani care îi terorizează și îi lovește în mod repetat, conform Brașov.net.
Copiii au ajuns acasă cu răni grave pe corpuri, vânătăi, zgârieturi, plăgi, iar părinții spun că acestea au început să apară încă din prima zi de școală.
„Copilașul meu a fost împins. A mai fost lovit la circa vreo 2-3 zile, adică într-o săptămâna deja două provocări. Pentru că a luat apărarea la alți copii a fost lovit pe picior. Acum din nou iarăși a fost lovit cu piciorul în spate, în zona rinichiului, de săracul copil chiar a urinat pe el și săracul era în stadiul în care spune mami eu nu mai merg la școală că m-am săturat să fiu lovit”, a povestit o mămică.
„Au fost copiii agresați, au fost loviți, au fost împinși. Poze în care copiii erau plini cu sânge pe mâini, pe picioare, vânătăi. Copiii sunt speriați, nu vor să vină la școală. Sunt copii care s-au trezit noaptea și au plâns și au spus nu mai vreau să mă bată la școală colegul meu. Nu dorim excluderea copilului. Noi nu suntem oameni închiși la minte. Copilul trebuie ajutat”, a spus mama unui alt elev.
Părinții au sesizat conducerea unității de învățământ, dar până acum nu a fost găsită o soluție pentru rezolvarea problemei. Copilul agresiv provine dintr-o familie cu părinți divorțați, iar specialiștii spun că prin faptele sale băiatul ar încerca să atragă atenția. Problemele apar doar în pauze, spune învățătoarea.
„Stăpânesc foarte bine copilul, îl fac să lucreze, să răspundă la oră, are un intelect normal și rezolvă și sarcinile pe care le cer. Nu a fost agresiv cu mine. Vine, mă îmbrățișează, ține la mine, are încredere în mine, eu reprezint echilibru pentru el”, a declarat Simona Maria Vlad, învățătoarea elevilor.
„Doamna învățătoare ne-a asigurat că copilul nu mai face lucruri de felul acesta. Ne-am mobilizat și vom avea psihologul școlii care va fi mai mult timp aici și cu ajutorul părinților copilului vom asigura liniștea”, a spus Mihaela Nicodim, directorul Școlii Gimnaziale 11 Brașov.
Părinții au făcut sesizări inclusiv la inspectoratul școlar.5
„Am rugat să vină consilierul școlar, să îl ia pe copil din pauze, să îl ducă într-o cameră unde se poate juca. Tatăl a declarat că dorește să stea cu copilul o lună lângă băiețel și să îl monitorizeze”, a spus Mihaela Zugravu, inspector pentru învățământul primar din cadrul IȘJ Brașov.
Și polițiștii din Brașov s-au autosesizat și au anunțat că vor trimite la școală agenți de la Biroul Siguranță Școlară pentru a ajuta la rezolvarea problemei.
„La data de 29.09.2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfășurarea activităților polițienești specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unității de învățământ ca luni, 02 octombrie a c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară să fie prezenți la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfășurării de activități de informare pentru asigurarea unui climat școlar sigur”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.
Părinții copiilor agresați, dar și reprezentanții unității de învățământ au anunțat că nu vor ca băiatul de șapte ani să fie transferat la o altă școală. Oamenii vor ca, împreună cu părinții, să găsească soluții pentru integrarea celui mic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu