Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel în Australia. Pilotul a murit pe loc / VIDEO

foto: Freepik
foto: Freepik

Un elicopter s-a prăbușit peste un acoperiș. Clădirea a fost evacuată de urgență.

Un elicopter s-a prăbușit luni pe acoperișul unui hotel din Cairns, situat în nordul Australiei, provocând un incendiu care a dus la evacuarea întregii clădiri, informează Agerpres.

Pilotul, care era singura persoană aflată la bordul elicopterului, a fost găsit fără suflare. Poliția a anunțat că sunt în desfășurare investigații medico-legale pentru a confirma oficial identitatea acestuia.

Serviciile de urgență au raportat că una dintre palele elicopterului a ajuns în piscina hotelului, iar alte două persoane au fost rănite și transportate la spital în stare stabilă. O altă pală a elicopterului a căzut pe esplanada din fața clădirii, a declarat pentru presă Caitlin Denning, un responsabil local al serviciilor de salvare.

Potrivit poliţiei, niciuna dintre persoanele aflate la sol nu a fost rănită.

Sute de oaspeţi au fost evacuaţi din hotelul DoubleTree by Hilton din Cairns după accident, care a avut loc în mijlocul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei locale 01:50 (15:50 GMT duminică).

La faţa locului au fost trimişi investigatori de la Biroul australian pentru siguranţa transporturilor.

Pilotul efectua un zbor "neautorizat", a relatat ABC News, citând Nautilus Aviation, companie cunoscută pentru excursiile şi charterele private, a transmis Xinhua.

Oraşul Cairns, situat în nordul statului Queensland, este o destinaţie turistică populară şi poarta de acces către Marea Barieră de Corali.

Luna trecută, tot pe teritoriul Australiei, a avut loc un alt accident aviatic care a mobilizat puternic autoritățile. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea unei zone rezidențiale. În urma impactului, mai multe echipaje de pompieri și paramedici au fost chemate la fața locului pentru a gestiona situația și a acorda primul ajutor victimelor.

Din nefericire, toate persoanele aflate la bordul avionului și-au pierdut viața. Investigațiile ulterioare au fost lansate pentru a determina cauzele exacte ale prăbușirii. Autoritățile au colectat date din cutia neagră a avionului și au intervievat martori oculari pentru a înțelege mai bine circumstanțele care au dus la tragedie.

Cairns, situat în nordul statului Queensland, Australia, este o destinație turistică vibrantă și variată, cunoscută pentru accesul său facil la Marea Barieră de Corali și alte atracții naturale remarcabile. Cairns este principalul punct de plecare pentru excursii către Marea Barieră de Corali, una dintre cele mai mari și mai spectaculoase structuri de recife de corali din lume. Vizitatorii pot face snorkelling, scufundări și croaziere pentru a explora biodiversitatea acvatică impresionantă. Există numeroase variante de excursii organizate care includ transferuri cu barca, tururi ghidate și experiențe de scufundări pentru toate nivelurile de experiență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel