Un europarlamentar francez cataloghează România, Grecia, Italia și Bulgaria ca având risc ridicat de sclavie modernă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

România, Grecia, Italia şi Bulgaria au fost clasificate drept ţări cu risc ridicat de sclavie, din cauza numeroaselor încălcări ale drepturilor omului şi ale muncii. Asta transmite Comisiei Europene un europarlamentar francez. 

Europarlamentarul francez André Rougé din Grupul Identitate şi Democraţie a adresat o interpelare în scris Comisiei Europene, subliniind că, la nivel mondial, 50 de milioane de oameni sunt victime ale sclaviei moderne - ceea ce reprezintă o creştere cu aproape 10 milioane în comparaţie cu estimările Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru 2016. 

Europa nu face excepţie de la această tendinţă, subliniază europarlamentarul francez, adăugând că, pentru mai multe ţări din UE, riscul estimat de încălcări ale drepturilor omului asociate cu sclavia modernă a fost revizuit în sens ascendent în Indicele Sclaviei Moderne.

În acest sens, România, Grecia, Italia şi Bulgaria au fost catalogate drept ţări cu "risc ridicat" ca urmare a numeroaselor încălcări ale drepturilor omului şi ale muncii, inclusiv sclavia şi comerţul cu sclavi, scrie Rador. 

Migranţii sunt cei mai predispuşi să cadă victimele sclaviei, deoarece sunt folosiţi ca forţă de muncă ieftină şi uşor exploatabilă, iar această situaţie este consolidată prin crearea şi menţinerea rutelor de migraţie către Europa, conchide europarlamentarul.

Prin urmare, se ridică întrebarea cât de eficiente sunt măsurile luate de UE pentru a pune capăt sclaviei moderne în Europa, precum şi ce alte măsuri intenţionează să ia Comisia Europeană pentru a limita fluxurile migratorii, care sunt adesea o sursă de sclavie în UE.

Mesajul vine, printr-o coincidență, în corelație cu cel al Austriei, care a decis, prin dreptul său de veto, să țină România și Bulgaria la poarta Schengen, din cauza invocată a migranților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel