Un expert american în criptomonede a fost condamnat la închisoare, după ce a ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile impuse de SUA.
Un fost cercetător american, expert în criptomonede, a fost condamnat la peste cinci ani de închisoare pentru că a conspirat și a ajutat Coreea de Nord să se sustragă de la sancțiunile SUA folosind criptomonede.
Virgil Griffith a pledat anterior vinovat că a conspirat pentru a încălca legea SUA, scrie BBC. El a lucrat anterior pentru Fundația Ethereum, o organizație non-profit axată pe tehnologia din spatele criptomonedei cu același nume.
Pedeapsa este cea minimă, cerută de procurori.
De asemenea, bărbatul a fost amendat cu 100.000 de dolari. Tânărul de 39 de ani risca o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare și o amendă de un milion de dolari.
Avocatul său a transmis într-o declarație că, deși sentința a fost dezamăgitoare pentru procuratură, judecătorul ”a recunoscut că angajamentul lui Virgil de a-și continua mai departe viața în mod productiv a contribuit”.
Procurorul american Damian Williams a transmis într-o declarație că „s-a făcut dreptate”.
În septembrie, Griffith a pledat vinovat că a conspirat pentru încălcarea Actului SUA privind puterile economice internaționale, călătorind în capitala Coreei de Nord, Phenian, pentru a susține o prezentare despre tehnologia blockchain.
Kim Jong Un a promis că va dezvolta mijloace de atac mai puternice, la câteva zile după prima lansare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a ţării în peste patru ani.
”Doar atunci când eşti echipat cu capacităţi de atac formidabile, cu o putere militară copleşitoare care nu poate fi oprită de nimeni, poţi preveni un război, poţi garanta securitatea ţării şi poţi limita şi controla toate ameninţările şi şantajele imperialiştilor.”, a spus Kim Jong Un, citat de presa coreeană de stat.
Coreea de Nord va dezvolta ”mijloace de atac mai puternice”, a subliniat Kim. De asemenea, liderul Coreei de Nord şi-a exprimat convingerea că statul va ”perfecţiona mai energic strategia de descurajare a războiului nuclear”, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri coreene. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci