Un fost angajat al fiscului american, condamnat la închisoare după ce a divulgat informații fiscale ale lui Trump

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un fost angajat al Serviciului Federal de Administrare Fiscală al SUA a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare pentru că a divulgat informaţii din dosarele fiscale ale fostului preşedinte Donald Trump şi ale altor mii de americani bogaţi către surse media, un judecător considerând acţiunile acestui fost angajat drept o ameninţare la adresa democraţiei, relatează Reuters.

Charles Littlejohn, în vârstă de 38 de ani, a pledat vinovat în octombrie la o acuzaţie de dezvăluire fără aprobare a unor informaţii din declaraţii de impozit pe venit. Judecătoarea de district din SUA Ana Reyes, care a pronunţat sentinţa la Washington, a legat faptele comise de Littlejohn de atacuri mai ample asupra unor oficiali din Statele Unite.

'Ați făcut un atac asupra democraţiei noastre constituţionale'

'Ceea ce aţi făcut când îl vizaţi pe preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite a fost un atac asupra democraţiei noastre constituţionale', a spus Reyes referitor la faptele comise de Littlejohn. Procurorii federali au cerut o pedeapsă de cinci ani, maximul permis de legea din SUA, argumentând că Littlejohn a fost motivat de o agendă politică şi a compromis securitatea informaţiilor personale sensibile.

Procurorii au afirmat că Littlejohn a căutat să obţină un post la o firmă de consultanţă care lucrează cu Serviciul Fiscal al SUA în 2017, în speranţa de a accesa şi dezvălui informaţii despre Trump, care era preşedinte la acea vreme.

Donald Trump a devenit primul candidat important la preşedinţia Statelor Unite în ultimele decenii care nu şi-a făcut publice declaraţiile fiscale atunci când a candidat la Casa Albă, în 2016. O comisie a Camerei Reprezentanţilor a SUA a prezentat şase ani din dosarele sale fiscale în 2022, după o luptă în justiţie.

Citește și - Un nou sondaj arată o creștere uriașă pentru fostul președinte Donald Trump. Acesta îl depășește pe Joe Biden cu șase puncte

Donald Trump a obținut un avans de 6 puncte față de președintele Joe Biden într-un nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos.

Fostul președinte Donald Trump a obținut un avans de 6 puncte față de președintele Joe Biden într-un nou sondaj. Astfel, se pare că alegerile din 2024 se îndreaptă spre o potențială revanșă după ce ambii președinți au câștigat alegerile primare din New Hampshire.

Trump îl devansează pe Biden cu 40 la 34 de puncte procentuale în noul sondaj Reuters/Ipsos realizat pe un eșantion de 1.250 de adulți. Totuși ambii candidați au cote de aprobare destul de scăzute, alegătorii exprimându-și dorința unei alte curse prezidențiale, nu a uneia "de tip revanșă".

O parte considerabilă de alegători fie nu sunt siguri, fie intenționează să voteze pentru altcineva. Avantajul lui Trump se menține chiar și atunci când pot să fie incluși alți candidații în cursă.

Acest lucru vine după ce Biden l-a bătut pe Trump în legătură cu dreptul la avort în timpul unui discurs din Virginia săptămâna aceasta, iar Trump a continuat să îl atace pe Biden ca fiind "corupt" chiar și în timp ce și-a petrecut o mare parte din discursul său de victorie din New Hampshire în care a criticat-o pe rivala republicană Nikki Haley. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel