Un general-maior rus a murit în luptele din Ucraina

Generalul-maior Andrei Sukhovetsky a murit.

Generalul-maior Andrei Sukhovetsky, comandantul general al Diviziei a 7-a aeropurtate ruse, a fost ucis la începutul acestei săptămâni în Ucraina, anunță Sky News.

Moartea sa a fost confirmată de o organizație locală a ofițerilor din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei.

Vladimir Putin acuză Ucraina că foloseşte civilii ca scuturi umane şi susţine că ofensiva rusă „decurge conform planului

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut, joi, noi declarații. Participând la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a apreciat că soldaţii ruşi dau dovadă de eroism în ofensiva împotriva Ucrainei şi a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă. Mai mult, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile.

Cu toate acestea, „operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului, a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută.

Salutând „curajul” soldaţilor ruşi, Putin a pretins că aceştia „luptă ferm înţelegând deplin justeţea cauzei lor”.

Zelenski, „singura modalitate” de oprire a războiului: ”Dacă Ucraina va fi învinsă, vor urma Letonia, Lituania, Estonia”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vrea o discuţie directă cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, argumentând că aceasta este „singura modalitate de oprire a războiului”.

„Trebuie să vorbesc cu Putin, întrucât aceasta este singura modalitate de oprire a acestui război”, a transmis Volodimir Zelenski, citat de Le Monde.

Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să ofere susţinere suplimentară, argumentând că, în cazul în care Ucraina va fi învinsă şi ocupată, Rusia va ataca alte ţări. „Dacă dispărem noi, să ne ferească Dumnezeu, vor urma Letonia, Lituania, Estonia, până la Zidul Berlinului, credeţi-mă”, a susţinut Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel