Un guru al finanțelor dezvăluie planul îndrăzneț al lui Trump de a salva economia dacă va câștiga alegerile

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump și-a prezentat planul său îndrăzneț de salvare a economiei, cu doar 35 de zile înainte alegerilor.

Donald Trump i-a spus CEO-ului și expertului financiar Dave Ramsey cum intenționează să redreseze economia dacă va fi ales, într-un interviu amplu. 

Ramsey, un autor de succes, gazda unei emisiuni radio și consultant economic, al cărui avere netă este estimată între 150 și 200 de milioane de dolari, a discutat cu fostul președinte și candidatul republican în cadrul emisiunii *The Dave Ramsey Show*, într-un dialog de 25 de minute.

Inflația este „mai importantă decât economia” : Atunci când prețurile la energie vor scădea, dobânzile și „alte lucruri vor urma.”

Trump i-a spus lui Ramsey că inflația este „mai importantă decât economia” și că intenționează să reducă prețurile cu 50% în primul său an de mandat, adăugând că, atunci când prețurile la energie vor scădea, dobânzile și „alte lucruri vor urma.”

Planurile fostului președinte se bazează în mare măsură pe exploatarea petrolului și a altor forme de energie americană pentru a crește oferta și a echilibra cererea.

Planurile fostului președinte se bazează în mare măsură pe exploatarea petrolului și a altor forme de energie americană pentru a crește oferta și a echilibra cererea. 

„Aș vrea să folosesc o altă replică, dar nu există una mai bună: *Vom fora, frate, vom fora*,” a spus Trump, pentru că asta „ia povara de pe umerii economiei și de pe umerii inflației în sine.”

"Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să reduci energia. Dacă reduceți energia, vor urma alte lucruri. Vom fora economic la un nivel pe care nu l-ați mai văzut de acum patru sau cinci ani", a continuat el. 

Președintele a vorbit cu pasiune despre cum simte nevoia să reducă prețurile umflate ale așa-numitului Bidenomics (Biden Economy - "Economia Biden").

„În ceea ce privește inflația, ai dreptate. Și este aproape mai importantă decât economia, dacă vrei să știi cu adevărat, pentru că oamenii sunt loviți mai rău ca niciodată,” a spus Trump.

Protejarea pensionarilor și reducerea impozitului pe profit pentru produsele "Made in USA"

„Cred că este cea mai mare inflație pe care am avut-o vreodată. Ei spun că este cea mai mare din ultimii 48 de ani. Eu cred că este cea mai mare din istorie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să reduci costurile energiei”, a insistat Donald Trump.

Trump a fost, de asemenea, foarte preocupat de protejarea beneficiilor de securitate socială pentru pensionari.

„Trebuie să salvăm Securitatea Socială și să o menținem solidă. Nu vreau să ridicăm vârsta de pensionare sau altceva,” a spus Trump.

El a mai dat vina pe criza migranților pentru drenarea beneficiilor publice destinate persoanelor în vârstă și a sugerat că rezolvarea problemei de la graniță ar ajuta la salvarea programului.

Trump a promovat din nou ideile sale de reducere a impozitului pe profit și creșterea tarifelor vamale, anunțând ceea ce crede el că va fi standardul în administrația sa.

El spune că intenționează să reducă rata impozitului pe profit, care a scăzut de la 39% la 21% în timpul mandatului său inițial, la 15%, dar numai dacă îți faci produsul în America.

„Trebuie să îți fabrici produsul aici, și atunci vei plăti 15% [impozit pe profit], iar eu voi pune tarife pe țările care vor să ne fure afacerile, astfel încât companiile noastre să poată fi competitive,” a spus Trump.

Trump a vorbit pe scurt și despre admirația sa pentru Ramsey, despre sfatul pe care l-a dat copiilor săi de a nu bea alcool sau consuma droguri, și despre convingerea sa că Dumnezeu i-a salvat viața de la două tentative de asasinat.

Ramsey a declarat pentru Fox Business, joi, că Trump a fost „direct și foarte bine informat despre ratele de impozitare și despre lucrurile care influențează lumea energiei și cum acestea intersectează economia, precum și despre modul în care poți controla o piață a mărfurilor cât mai bine posibil din poziția de președinte.”

El a spus că planurile lui Trump de a valorifica energia americană sunt cele care l-au încântat cel mai mult.

Multe sondaje au arătat că economia este mai importantă decât imigrarea și avortul pentru alegătorii americani

Deși Ramsey este un conservator fiscal și cultural, admirator al lui Trump, el a exprimat scepticism față de Kamala Harris, cât față de fostul președinte în ceea ce privește economia.

„Niciuna dintre aceste persoane nu va fi salvatorul tău. Niciunul dintre ei nu sunt oameni responsabili din punct de vedere fiscal,” a spus el anterior, conform Yahoo Finance.

Gazda – care a oferit o întâlnire similară vicepreședintelui Harris – a fost puțin mai sceptică în privința promisiunii lui Trump de a reduce prețurile cu 50%.

Ramsey i-a spus mai târziu Laurei Ingraham la Fox News că el crede că economia este cea mai importantă problemă înainte de alegeri.

Multe sondaje au arătat că economia este mai importantă decât imigrarea și avortul pentru alegători.

Aceasta ar putea fi cheia victoriei lui Trump, deoarece un sondaj recent a arătat că Trump o depășește pe Harris în rândul alegătorilor seniori din statul cheie Pennsylvania, unde economia rămâne principala problemă pentru ei.

Conform noilor sondaje efectuate de AARP, Trump conduce în rândul alegătorilor de 50 de ani și peste cu un impresionant avantaj de opt puncte în stat, 52% la 44%, iar acești alegători semnalează că sunt foarte motivați să voteze în alegeri.

Pennsylvania, cu cele 19 voturi electorale, este unul dintre cele mai importante state pivot pentru atât Trump, cât și Harris în drumul lor către Casa Albă, și ar putea decide întreaga alegere.

Sondajul a constatat că, deși Trump conduce în rândul seniorilor, cursa în ansamblu rămâne strânsă în Pennsylvania, cu Harris având 49% față de 47% pentru Trump. Trei procente dintre alegători rămân nehotărâți, cu doar 35 de zile înainte de ziua alegerilor, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel