Un individ a amenințat că-l va ucide pe Donald Trump. Reacție rapidă a autorităților

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Donald Trump a fost amenințat cu moartea. De această dată, autoritățile s-au mișcat rapid. 

Un bărbat din Arizona, care era căutat de mai multe zile după ce a amenințat pe rețelele de socializare că îl va ucide pe fostul președinte Donald Trump, a fost arestat, a anunțat Biroul Șerifului din comitatul Cochise.

Donald Trump, candidatul republican la președinție, se afla în comitatul Cochise joi, când a vizitat granița SUA cu Mexic ca parte a campaniei sale.

Bărbatul, Ronald Lee Syvrud, în vârstă de 66 de ani, avea mai multe mandate de arestare emise în Wisconsin, conform informațiilor puse la dispoziție de reprezentanți de la biroul șerifului. El a fost reținut joi după-amiază, au precizat autoritățile. 

Syvrud a fost ulterior încarcerat în închisoarea din comitatul Cochise pe baza unui mandat de arestare pentru infracțiuni din comitatul Graham, Arizona, pentru „neînregistrarea ca infractor sexual și două capete de acuzare pentru amenințări în acest caz,” a adăugat biroul șerifului. El a rămas în custodie în așteptarea unor decizii judiciare ulterioare.

Mesajul lui Trump după amenințarea cu moartea

„Nu sunt foarte surprins (de amenințare) și motivul este că vreau să fac lucruri care sunt foarte rele pentru cei răi,” a spus Trump joi, când a fost întrebat despre amenințarea împotriva sa în Arizona.

Aceasta a fost cea mai recentă dintr-o serie de amenințări împotriva candidaților înaintea alegerilor generale din 5 noiembrie.

La începutul lunii august, un bărbat din Virginia a fost acuzat că a amenințat-o pe vicepreședinta Kamala Harris, rivala democrată a lui Trump, și un bărbat din New Hampshire a fost arestat în decembrie pentru că a amenințat să ucidă candidați republicani la președinție.

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

În iulie, Trump a fost împușcat în ureche într-o tentativă de asasinat care a dus la rănirea a altor doi oameni și la uciderea accidentală a altuia.

Serviciul Secret al SUA a fost supus unei analize ample după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump. În cele din urmă, ancheta a dus la demisia directorului agenției.

În ciuda acestui incident și a noilor amenințări, Trump a declarat joi că are „un mare respect” pentru Serviciul Secret și „pentru munca pe care agenții o fac,” adăugând că au făcut greșeli din care vor învăța.

Thomas Crooks a încercat să-l asasineze pe Donald Trump, inspirat de Lee Harvey Oswald

Tânărul care a încercat să-l asasineze pe candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, pe 13 iulie, a căutat recent informații online despre asasinarea fostului președinte american John F. Kennedy, a dezvăluit miercuri directorul FBI, Christopher Wray, citat de Reuters.

Ancheta asupra laptopului lui Thomas Crooks, un bărbat de 20 de ani care a deschis focul asupra lui Trump, a arătat că acesta a căutat pe Google, pe 6 iulie, informații despre distanța la care se afla Lee Harvey Oswald de Kennedy în momentul atacului. Căutarea a avut loc în aceeași zi în care Crooks s-a înregistrat pentru a participa la mitingul electoral din Butler, Pennsylvania, unde a avut loc tentativa de asasinat, a explicat Wray în fața comisiei juridice a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Lee Harvey Oswald este individul care l-a asasinat pe Kennedy pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel