Nu tuturor le plac clătitele subțiri. Majoritatea preferă clătitele pufoase și fragede.
Este ușor să pregătiți un astfel de fel de mâncare dacă adăugați drojdie în aluat. În aceste condiții, timpul de preparare a clătitelor va fi mai mare, deoarece trebuie să așteptați ca drojdia să acționeze.
Pentru un rezultat mai rapid, drojdia trebuie exclusă. Clătitele vor fi reușite dacă veți adăuga în aluat lapte și apă minerală. Amestecați cele două ingrediente într-un raport de 1 la 1.
Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor
Apa minerală va face aluatul să crească, iar clătitele vor fi pufoase și moi. De asemenea, este important să acordați atenție ouălor. Bucătarii au grijă să adauge mai multe gălbenușuri, deoarece ele fac ca aluatul de clătite să fie fraged. Deci, dacă adăugați două ouă în aluat, atunci ar trebui să adăugați încă 2 gălbenușuri.
Mulți bucătari adaugă legume și pâine atunci când pregătesc carnea tocată pentru chiftele. Unii folosesc un dovlecel, unii - un dovleac, iar alții aleg cu totul alte produse.
Puțini știu că un cartof dat prin răzătoarea fină este leguma perfectă pentru carnea tocată. Datorită acestei legume, veți obține chiftele fragede și suculente.
Pentru prepararea chiftelelor veți avea nevoie de:
câte 500 grame de carne tocată de porc și vită;
1 ceapă;
1 cățel de usturoi;
1 cartof,
3-4 linguri de făină sau pesmet;
sare, piper și ulei vegetal.
Curățați și tăiați cartoful, ceapa și usturoiul cu un blender sau dați-le prin răzătoarea fină. Se amestecă legumele cu carnea tocată și se adaugă sare și piper.
Frământați bine carnea tocată cu mâinile, după care o bateți pe masă sau din mână în mână. Acest procedeu mărește plasticitatea cărnii, astfel încât chiftelele să nu se destrame în timpul prăjirii.
Cea mai delicioasă cină: orez cu fructe de mare și lapte de cocos
Formați chiftele, pe care le dați prin pesmet sau făină. Se prăjesc într-o tigaie încălzită cu ulei.
Serviți chiftelele fierbinți cu garnitura preferată. Poftă bună!
Baghrir sau clătitele marocane se prepară în unele țări din Africa de Nord (Maroc, Liban, Algeria). Nu arată ca și clătitele subțiri cu care suntem obișnuiți.
Clătitele marocane arată, mai degrabă, ca o pâine poroasă, deoarece la coacere se formează sute de găuri pe suprafața lor. Pentru această caracteristică sunt numite și ”clătitele cu 1000 de găuri”.
Ingredientele de care aveți nevoie:
280 grame de griș,
200 grame făină de grâu,
700 ml apă caldă,
5 g drojdie uscată,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță de sare.
Pentru sos:
50 grame de miere,
50 grame unt.
Turnați aproximativ jumătate din apa caldă într-un bol, adăugați zahărul și amestecați până când zahărul să dizolvă puțin. În apa îndulcită se pune și drojdia uscată, se amestecă și se lasă 10 minute ca să se activeze.
Într-un bol separat, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina, grișul, praful de copt și sarea.
Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase
Introduceți amestecul uscat în apa cu drojdie în mai multe etape și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu apară cocoloașe. Adăugați și restul apei în bol. Din nou amestecați aluatul pentru clătite marocane. Prin consistență, acesta trebuie să fie mai gros decât la clătitele subțiri.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la cald 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Încingem bine tigaia. Turnați puțin aluat în centru și așteptați să apară găuri la suprafață. Clătitele marocane se prăjesc doar pe o parte, la foc mediu. Clătita este gata dacă suprafața sa a devenit uniform gălbuie, fără pete albe.
Clătitele marocane sunt poroase, ca un burete, așa ca vor absorbi sosul pe care îl vei folosi. În mod tradițional, acestea sunt servite cu un sos cremos de miere și unt. Pentru a face acest lucru, untul topit se amestecă cu mierea lichidă în proporții egale. Clătitele marocane pot fi servite și în loc de pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu