Un italian oferă o recompensă de 50.000 de euro ca să afle cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul a fost ademenit cu chifteluţe

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un bărbat din Italia oferă o recompensă de 50.000 de euro pentru a afla cine i-a otrăvit câinele. Beagle-ul avea 13 ani și a murit după ce a mâncat chifteluțe otrăvite, chiar în curtea casei.

Bărbatul a postat un mesaj emoționat după ce companionul său de 13 ani, un Beagle, a murit după ce a fost otrăvit, potrivit antena3.ro. „La revedere, dragul meu prieten. Îți mulțumim pentru compania minunată de care am avut parte în acești 13 ani. Cu siguranță ne vom întâlni într-o zi din nou pentru multe plimbări și multe alergări pe pajiști și în păduri. Îți doresc și meriți un paradis plin de bresaola”, a scris Andrea Combi, un italian din Colico.

Beagle-ul și-a găsit sfârșitul după ce a consumat chiftele care conțineau otravă de șobolani. Deoarece a părut un act intenționat, italianul oferă o recompensă mare pentru cel care va descoperi persoana care a recurs la acest gest, mai exact 50.000 de euro.

Cum s-a întâmplat totul

„Oricine ne ajută să pedepsim exemplar acest/această josnic/ă, nedemn/ă, mizerabil/ă, familia Combi este dispusă să garanteze un cadou de 50.000. Le mulțumesc anticipat celor care îmi împărtășesc postarea”, a mărturisit Andrea. Câinele, pe nume Snoopy, a murit în urma unor chinuri groaznice din cauza unei hemoragii care i-a măcinat ficatul și rinichii. „Era un câine foarte bun, nu lătra niciodată, nu făcea probleme nimănui. Banii nu înseamnă nimic, ne este dor de câinele nostru”, a adăugat stăpânul lui Snoopy.

Poţi evita situaţiile în care prietenul tău credincios este otrăvit accidental. Acest lucru îl poţi face prin : păstrarea în siguranţă a unor produse care sunt periculoase pentru el, împiedicându-l să mănânce lucrurile de pe stradă atunci când ieşiţi la plimbare, interzicându-i să bea apa din piscină sau să se scalde în ea la puţin timp după ce a fost tratată cu clor, etc.

Alte lucrurile care îi pot face rău se numără produse alimentare (avocado, ciocolată, xylitol, struguri, nuci de Macadamia, usturoi, ceapă, etc), medicamente (paracetamol, ibuprofen, benzodiazepine, antidepresive), pesticide, insecticide, produse de fertilizare pentru plante, plantele decorative, produsele de curăţat, antigelul de la maşină, alcoolul lăsat în locuri uşor accesibile lor şi tutunul. De asemenea, câinii sunt vulnerabili şi la muşcăturile de păianjen, şarpe sau alt animal veninos.

Ca un stăpân responsabil, trebuie să faci posibilul să îţi ţii câinele departe de aceste produse. Dar ce poţi face dacă, în ciuda eforturilor tale, câinele tău este otrăvit? Iată câţiva paşi pe care îi poţi urma pentru a-ţi ajuta câinele într-o astfel de situaţie.

Care sunt simptomele otrăvirii la câine?

În cazul otrăvirii, simptomele pot apărea imediat sau după câteva ore de la ingerare. Simptomele sunt variate şi depind foarte mult de substanţă, dar şi de cantitatea ingerată. Cele mai comune simptome în cazul otrăvirii sunt:

Diaree, câteodată cu sânge;

Vărsături;

Durere intensă însoţită de gemete;

Depresie şi slăbiciune;

Tuse şi strănut;

Pupile dilatate;

Convulsii şi tulburări neurologice;

Pierderea echilibrului (ameţeală);

Rigiditatea musculaturii şi tremur;

Paralizia unei zone a corpului sau a întregului corp;

Somnolenţă severă sau letargie;

Hiperexcitabilitate;

Colaps şi incoştienţă;

Febră;

Salivare excesivă;

Pierderea de sânge (sânge în scaun, sângerări nazale, anemie);

Tulburări cardiace, precum bătăile neregulate ale inimii;

Tulburări respiratorii;

Ataxie (dificultate în coordonarea membrelor din cauza problemelor neurologice);

Apatie;

Necrozarea mucoaselor (în unele cazuri);

Sete excesivă (polidipsie);

Urinare foarte frecventă (poliurie);

Pierderea apetitului şi anorexie;

În unele cazuri, erupţii cutanate, iritaţii;

Iritaţie gastrică.

În cazul în care câinele tău prezintă unul sau mai multe din simptomele enumerate mai sus, trebuie neapărat să apelezi la ajutor.

Primul ajutor în cazul otrăvirii

Atunci când apare un astfel de episod, trebuie să apelezi urgent la medic. Dar ştiai că există câteva măsuri de prim ajutor pe care le poţi face până să ajungi la veterinar? O astfel de acţiune rapidă poate ajuta la salvarea vieţii companionului tău.

În primul rând trebuie să determini ce anume a dus la acest episod neplăcut. După identificarea produsului care a dus la otrăvire, sună veterinarul (în cazul în care nu stai aproape de un cabinet veterinar) şi raportează-i toate detaliile (simptomele, produsul ingerat, cât timp a trecut de la ingerare, vârstă, sex, greutate, dacă are alte probleme de sănătate). Trebuie să rămâi liniştit şi să acţionezi repede pentru că orice minut care trece este vital.

În cazul în care sunteţi aproape de un cabinet sau clinică veterinară, este indicat să vă duceţi de urgenţă pentru a i se administra antidotul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel