Un japonez a fost condamnat la moarte după ce a ucis 36 de persoane într-un atac asupra unui studio de animații

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un japonez a fost condamnat la moarte după ce a incendiat un studio de animație care a ucis 36 de persoane în 2019.

 

Shinji Aoba a fost găsit vinovat de crimă și de alte infracțiuni - o instanță a respins afirmațiile avocaților săi potrivit cărora acesta era incapabil din punct de vedere mental pentru a fi tras la răspundere penală.

Incendiul a fost cel mai sângeros din țară din 2001, când un incendiu în districtul aglomerat de divertisment Kabukicho din Tokyo a ucis 44 de persoane.

Aoba a dat buzna în Kyoto Animation în iulie 2019 și se spune că ar fi strigat "Muriți!" în timp ce turna benzină în jurul studioului.

Mai mult de 70 de persoane se aflau în clădirea cu trei etaje în acel moment, multe dintre ele fugind din incintă atunci când s-a dat alarma.

Multe dintre victime erau tineri artiști, despre care se crede că au murit din cauza intoxicației cu monoxid de carbon.

Alte peste 30 de persoane au fost grav arse sau rănite.

Aoba a pus la cale un atentat în gară

Judecătorul Keisuke Masuda a declarat că atacul bărbatului de 45 de ani s-a bazat pe răzbunare, deoarece acesta credea că studioul i-a plagiat scenariile pe care le trimisese ca parte a unui concurs al companiei - o acuzație pe care Kyoto Animation o neagă.

S-a raportat că Aoba, care era șomer și se afla în dificultate financiară, a plănuit un atac separat într-o gară din nordul orașului Tokyo cu o lună înainte de a viza studioul de animații.

Piromanul a suferit el însuși arsuri și a petrecut 10 luni de recuperare în spital înainte de a fi arestat în mai 2020.

Nu se aștepta ca el să supraviețuiască, deoarece o mare parte din corp i-a fost arsă, dar medicii au considerat că rănile nu îi pun viața în pericol și a fost supus unei operații de grefă de piele în Osaka.

"Durere de nedescris"

Judecătorul a declarat că atacul "a transformat studioul într-un iad și a luat viețile prețioase a 36 de persoane, provocându-le o durere de nedescris", potrivit postului public japonez de televiziune NHK.

După incident, regretatul prim-ministru japonez Shinzo Abe a descris incendiul ca fiind "prea îngrozitor pentru a fi descris în cuvinte".

Kyoto Animation, cunoscut sub numele de KyoAni, a fost fondat în 1981 ca studio de producție de animații și benzi desenate.

Este cunoscut pentru poveștile Lucky Star, K-On! și Haruhi Suzumiya, neavând o prezență majoră în afara Japoniei, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel