Un japonez a ieșit în oraș cu colegii de muncă și în toiul distracției a pierdut un stick USB care conținea datele a jumătate de milion de persoane.
Pentru mulți, băutul unui pahar după serviciu reprezintă o modalitate obișnuită de relaxare. Dar un angajat din Japonia ar putea avea o mahmureală prelungită după ce a pierdut un stick de memorie USB în urma unei ieșiri în oraș cu colegii, scrie BBC și Mediafax.
De ce? Acesta conținea datele personale a aproape jumătate de milion de persoane.
Bărbatul a pus stick-ul de memorie în geanta sa înainte de o seară de băutură în orașul Amagasaki, la nord-vest de Osaka.
El a petrecut mai multe ore într-un restaurant local înainte de a leșina în cele din urmă pe stradă, a relatat presa locală.
Când și-a revenit, și-a dat seama că atât geanta sa, cât și stick-ul de memorie lipseau.
Radiodifuzorul japonez NHK a relatat că bărbatul, despre care se spune că ar avea în jur de 40 de ani, lucrează pentru o companie însărcinată cu acordarea de beneficii pentru gospodăriile scutite de impozite.
El transferase marți seară pe stickul de memorie informațiile personale ale tuturor locuitorilor orașului, înainte de a se întâlni cu colegii.
Oficialii orașului au declarat că stick-ul de memorie includea numele, datele de naștere și adresele tuturor locuitorilor orașului. De asemenea, includea și informații mai sensibile, inclusiv detalii fiscale, numere de conturi bancare și informații despre familiile care primesc asigurări sociale.
Din fericire pentru bărbat, oficialii orașului au declarat că datele conținute pe stick sunt criptate și blocate cu o parolă. Aceștia au adăugat că până acum nu există niciun semn că cineva a încercat să acceseze informațiile.
Dar incidentul jenant i-a determinat pe oficialii primarul orașului și pe alți lideri să își ceară scuze. "Regretăm profund faptul că am afectat profund încrederea publicului în administrația orașului", a declarat un oficial al orașului Amagasaki în cadrul unei conferințe de presă.
Milioane de studenți care au participat la școala online în timpul pandemiei de COVID-19 au avut datele personale și comportamentele online urmărite de aplicații și site-uri web educaționale fără consimțământul lor și, în multe cazuri, au fost partajate cu platforme de tehnologie și publicitate terțe, a constatat un nou raport.
Human Rights Watch, o organizație internațională, a publicat săptămâna aceasta concluziile unei investigații efectuate în perioada martie 2021 - august 2021 care a analizat serviciile educaționale, inclusiv instrumentele de învățare online, utilizate de elevii din întreaga lume în perioada pandemiei de COVID-19.
Dintre cele 164 de produse și platforme online analizate în 49 de țări, Human Rights Watch a constatat că 146 (89%) păreau să se implice în practici de vânzare a datelor care „au riscat sau încalce drepturile copiilor”. Aceste practici includ monitorizarea sau capacitatea de a monitoriza copiii fără consimțământul elevilor sau părinților și colectarea unei game variate de date personale, conform raportului, cum ar fi identitatea, locația, activitatea și comportamentele lor online, dar și informații despre familiile lor și prieteni. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News