Un politician britanic , Paul Holmes, consilier local din Cornish şi membru al Partidului Liberal, a anunţat săptămâna aceasta că va face campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, pentru ca „hoţii şi violatorii români" să nu mai poată intra în Regatului Unit, relatează The Cornish Guardian.
"Nu avem nevoie de gangsteri sau violatori. Nu avem nevoie de cerşetori agresivi şi cu siguranţă nu avem nevoie de jihadişti, care sunt interesaţi numai de mutilarea şi uciderea persoanelor nevinovate", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Holmes în timpul săptămânii.
El a sugerat că, prin adoptarea unui sistem bazat pe puncte acordate celor care vor să se mute în Marea Britanie, ţara poate "alege imigranţii pe care îi vrea, datorită conexiunilor istorice cu Marea Britanie sau pentru că au abilităţile şi cunoştinţele de care este nevoie în Marea Britanie".
The Cornish Guardian a cerut un punct de vedere Ambasadei României la Londra, dar nu a primit încă niciun răspuns.
Imigranţii europeni care locuiesc în Marea Britanie şi nu au loc de muncă au costat contribuabilii din Regat 886 de milioane de lire sterline pe an, se arată într-un document al Guvernului, citat de presa de la Londra.
Potrivit raportului, circa 40% dintre imigranţii europeni sosiţi recent în Regat fac parte din familii care primesc ajutoare sociale.
În plus, migranţii europeni au primit alte 2,5 miliarde de lire sterline ca ajutoare sociale pentru angajaţii cu venituri mici, 10% din suma totală plătită sub această formă de Marea Britanie.
Potrivit estimărilor Guvernului, mecanismul negociat cu UE, prin care noii imigranţi europeni ajunşi în Marea Britanie nu vor mai avea acces, timp de patru ani, la beneficii sociale va permite o economie de 10 milioane de lire sterline pe an.
Aproximativ 55.000 de români şi bulgari au emigrat în Marea Britanie în perioada septembrie 2014-septembrie 2015, o creştere cu 38% faţă de anul precedent, potrivit Biroului Naţional de Statistică din Regatul Unit, citat de Sky News. În aceste condiţii, românii şi bulgarii reprezintă peste o cincime din numărul total de imigranţi europeni.
Britanicii sunt chemaţi la 23 iunie la urne pentru a decide dacă ţara lor va rămâne sau nu în Uniunea Europeană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu