Un liceu de arte permite elevelor să-și ia două zile libere dacă suferă de dureri menstruale. Premieră în această țară

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Un liceu de arte permite elevelor să își ia zile libere la menstruație.

Un liceu de arte din orașul italian Ravenna, regiunea Emilia-Romagna, a decis să ofere două zile libere opționale pentru elevele care au dureri menstruale, potrivit Agerpres. Directorul Liceului Artistic „Nervi-Severini”, Gianluca Dradi, a transmis că este vorba despre o premieră în Italia și a clasificat măsura drept „democratică”. Fetele care își doresc zilele libere trebuie să aibă totuși certificat medical pentru acest lucru.

Absențele pentru elevele cu dureri menstruale sunt astfel motivate și nu sunt luate în calcul în numărul de zile obligatoriu pentru finalizarea anului școlar în curs, a explicat Dradi. În plus, această școală se află deja printre multele din Italia care le permite elevilor care se identifică cu un gen diferit de cel de la naştere să folosească un alias trans.

Alimentația joacă un rol important în ameliorarea simptomelor menstruației,

Aproximativ 85% dintre femei suferă de balonare dureroasă, crampe și dureri abdominale în timpul menstruației, iar unele problemele pot dura ani de zile. „Deoarece durerea menstruală este o cauză principală a absenteismului școlar pentru fetele adolescente, este important să se exploreze opțiuni care pot minimiza durerea”, a spus dr. Stephanie Faubion, directorul Centrului pentru Sănătatea Femeii al Clinicii Mayo din Jacksonville, Florida, într-o declarație la începutul lunii octombrie, potrivit CNN.

Totuși, există ajustări comportamentale pe care fetele și femeile tinere le pot face pentru a reduce durerea. „Modificarea dietei ar putea fi o soluție relativ simplă care le-ar putea oferi o ușurare substanțială”, a spus Faubion, care este, de asemenea, directorul medical pentru Societatea Nord-Americană pentru Menopauză, despre rezultatele cercetării. Aceasta nu a făcut parte din echipa care a făcut studiul.

Rezumatul, prezentat la reuniunea anuală a NAMS, a explorat legătura dintre dietă și dismenoree, termenul medical pentru menstruația dureroasă. Autoarea principală, Serah Sannoh, a declarat pentru CNN că a devenit interesată de subiect din cauza propriilor dureri menstruale, care a afectat-o ​​încă din adolescență.

Rezultatele și știrea pe larg pot fi consultate la noi pe site, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel