Un liceu premiat la Cotroceni de Klaus Iohannis pentru merite deosebite a avut doar doi elevi la Bac. Unul l-a și picat FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Unul dintre liceele premiate de Klaus Iohannis a avut doar doi elevi la Bacalaureat, iar unul dintre ei l-a picat inițial.

Unul dintre liceele premiate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru meritele excepționale ale dascălilor a avut numai doi elevi la Bacalaureat, iar unul dintre aceștia l-a şi picat. Este vorba despre Liceul Tehnologic din comuna Mihai Viteazu.

La prima vedere poate părea extrem de ciudat faptul că președintele României a premiat un liceu în care din doi elevi care au dat bacalaureatul, unul l-a luat în prima sesiune, al doilea l-a picat. Acesta din urmă a revenit în cea de-a doua sesiune și l-a luat și el. 

"Sigur că la prima vedere poate părea o situație cât se poate de ciudată. Promovabilitatea este aproape de zero. Anul acesta doar doi elevi au dat bacalaureatul, unul l-a luat în vară, celălalt l-a picat, dar a revenit în toamnă și l-a luat. Vorbim despre elevi proveniți din serii mai vechi, undeva din anul 2016, cel mai probabil în 2017 poate au absolvit și asta pentru că de mai bine de 3 ani de zile liceul nu mai are decât clase de școală profesională, iar în ultimii doi ani conducerea a înființat și clase de seral, atât. Însă deocamdată cei de la seral nu au ajuns la nivelul de a susține examenul de bacalaureat. De ce au luat acest premiu dacă au o promovabilitate atât de scăzută? Ei bine pentru eforturile depuse în dezvoltarea acestei unități școlare și atragerea de elevi", a explicat Cătălina Buzoianu, corespondent Antena 3 CNN.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Și Liceul Tehnologic din Techirghiol a fost premiat de Klaus Iohannis

Așadar, premiul pe care acest liceu l-a luat nu ar fi fost pentru promovabilitate sau performanță, ci pentru proiectele pe care le-a derulat de-a lungul ultimilor ani și cu ajutorul cărora a dus la dezvoltarea acestui liceu. Practic, prin proiecte cu finanțare europeană sau națională, au fost achiziționate mobilier, echipament de ultimă generație, se oferă masă caldă. 

Nu este singurul liceu în această situație din județul Constanța. Și Liceul Tehnologic din Techirghiol, care la fel are o promovabilitate destul de scăzută, a fost premiat de către președintele Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis s-a întors de la Paris cu un alt avion mai mic. Bogdan Chirieac: Până unde se merge cu răutatea?

Precizăm că marți, președintele Klaus Iohannis a organizat la Palatul Cotroceni un eveniment în care a decorat liceul la care și-a ținut catedra blocată nu mai puțin de 27 de ani, dar și alte instituții de învățământ din România. În cadrul ceremoniei de decorare, el a evidențiat realizările programului „România Educată” și a mulțumit cadrelor didactice pentru eforturile lor de a sprijini și moderniza sistemul educațional, inclusiv prin proiecte finanțate de Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Klaus Iohannis a mai vorbit și despre rolul crucial al școlilor în formarea viitorilor cetățeni responsabili și bine pregătiți, subliniind necesitatea de a depăși provocările actuale. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel