Un membru al guvernului Netanyahu le cere palestinienilor din Gaza „să plece în alte țări”: „Israel nu va mai accepta existența unei entități independente”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un oficial de rang înalt din guvernul condus de Benjamin Netanyahu, a declarat, marți, că Israelul nu va tolera o entitate independentă în Gaza și că ar fi mai favorabil ca locuitorii palestinieni de acolo să își caute refugiu în alte țări, conform informațiilor transmise de Reuters.

Un oficial de rang înalt din guvernul condus de Benjamin Netanyahu, orientat către extrema dreaptă, a exprimat marți că Israelul nu va tolera o entitate independentă în Gaza și că ar fi mai favorabil ca locuitorii palestinieni de acolo să își caute refugiu în alte țări, conform informațiilor transmise de Reuters.

Bezalel Smotrich, ministrul de finanțe care conduce unul dintre partidele naționaliste religioase din coaliția lui Netanyahu, a afirmat că sprijină propunerea formulată de doi membri ai parlamentului israelian, care au publicat într-un editorial în Wall Street Journal că țările occidentale ar trebui să primească familiile din Gaza care doresc să părăsească regiunea.

Sunt alimentate temerile lumii arabe, în privința dorinței de deportare a palestinienilor din Gaza

„Salut inițiativa emigrării voluntare a arabilor din Gaza în țări din întreaga lume. Aceasta este soluția umanitară corectă pentru locuitorii din Gaza și din întreaga regiune, după 75 de ani de refugiați, sărăcie și pericol", a afirmat Smotrich într-un comunicat.

El a declarat că o zonă atât de mică precum Fâșia Gaza, fără resurse naturale, nu poate supraviețui singură.

„Statul Israel nu va mai putea accepta existența unei entități independente în Gaza", a subliniat ministrul israelian.

Asemenea declarații alimentează temerile unui sector considerabil al lumii arabe că Israelul dorește să îi forțeze pe palestinieni să părăsească teritoriile pe care aceștia își doresc să le utilizeze pentru extinderea propriului stat, repetând astfel episodul de deportare în masă care a avut loc la înființarea statului Israel, în 1948.

Acest punct de vedere vine în contextul unei operațiuni militare a Israelului în Fâșia Gaza, o regiune de coastă guvernată de mișcarea islamistă Hamas, unde locuiesc aproximativ 2,3 milioane de oameni, majoritatea fiind refugiați în urma conflictelor armate precedente.

Palestinienii și liderii din țările arabe au acuzat Israelul că urmărește o nouă "Nakba" (catastrofă), termen folosit pentru a descrie exodul a sute de mii de palestinieni care au fost alungați sau au fugit din casele lor în timpul războiului din 1948, pentru a putea avea loc înființarea statului Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel