Un mesaj fals cu Joe Biden, generat de inteligența artificială, le spune oamenilor din New Hampshire să nu voteze

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un apel robot care pare să folosească inteligența artificială pentru a imita vocea lui Joe Biden a fost folosit pentru a descuraja oamenii să voteze la alegerile primare din SUA.

Publicitate

Biroul procurorului general din New Hampshire a declarat că desfășoară o investigație după ce mesajul înregistrat a fost trimis duminică mai multor alegători înainte de alegerile primare de marți.

Apelul începe cu fraza frecvent folosită de președintele american: "Ce prostii".

O voce asemănătoare cu cea a lui Biden spune: "Este important să vă păstrați votul pentru alegerile din noiembrie. Votul de marțea aceasta nu face decât să le permită republicanilor în demersul lor de a-l alege din nou pe Donald Trump. Votul tău face diferența în noiembrie, nu marțea aceasta".

Nu este adevărat că votul la alegerile primare de marți îi împiedică pe alegători să voteze la alegerile generale din noiembrie.

Biden nu face campanie în New Hampshire și numele său nu va apărea pe buletinul de vot pentru alegerile primare - din cauza faptului că președintele a ales Carolina de Sud ca primul stat pentru alegerile primare ale democraților.

Casa Albă a confirmat că Joe Biden nu a înregistrat convorbirea și a declarat că aceasta evidențiază provocările pe care le prezintă astfel de tehnologii emergente, în special înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

"Președintele a fost clar când a spus că există riscuri asociate cu deepfakes. Imaginile false și dezinformarea pot fi exacerbate de tehnologiile emergente", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Îngrijorări cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în alegerile electorale

Procurorul general din New Hampshire, John Formella, a declarat că mesajul înregistrat pare a fi o încercare ilegală de a perturba și de a suprima votul, adăugând că alegătorii "ar trebui să ignore în totalitate conținutul acestui mesaj".

Proliferarea inteligenței artificiale generative, care poate crea texte, fotografii și videoclipuri ca răspuns la solicitări, a fost întâmpinată cu entuziasm în legătură cu potențialul său, precum și cu temeri că ar putea face ca locurile de muncă să devină depășite.

Tehnologia a fost folosită pentru a răspândi dezinformări în alegeri din Slovacia și Taiwan sau înregistrări false care pretind că îl surprind pe liderul laburist Sir Keir Starmer abuzând de angajații partidului, postat în prima zi a conferinței Partidului Laburist din Regatul Unit.

"Cea mai mare amenințare la adresa democrației"?

"Nu este prima dată când tehnologia IA a fost folosită pentru a imita un politician și nu va fi nici ultima", a avertizat Arshin Adib-Moghaddam, profesor de gândire globală și filosofii comparate la SOAS, Universitatea din Londra.

Sistemele de inteligență artificială devin "din ce în ce mai pricepute la crearea de deepfakes incredibil de realiste", a declarat acesta pentru Sky News, fiind posibilă crearea unui deepfake simplu, în care o voce poate fi asociată cu un videoclip, "într-un minut de către oricine online și gratuit".

Profesorul Adib-Moghaddam a declarat că argumentul central al cărții sale, "Is Artificial Intelligence Racist?" (Este inteligența artificială rasistă?), este "că tehnologiile de inteligență artificială utilizate în scopuri nefaste reprezintă cea mai mare amenințare la adresa democrației și a securității umane în general".

"De la scandalul Cambridge Analytica, știm că sistemele de inteligență artificială pot traduce cu ușurință datele noastre personale într-o propagandă incredibil de bine țintită și minuțioasă, care face ca 1984 al lui Orwell să pară o parodie inofensivă. În acest fel, utilizarea criminală a tehnologiei IA apare ca fiind cea mai mare amenințare la adresa libertăților noastre dragi", a adăugat profesorul Adib-Moghaddam, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel