Omul de afaceri indian Ratan Tata, care a murit recent la vârsta de 86 de ani, ar fi lăsat în testament suma de 91 de milioane de lire sterline pentru câinele său, Tito.
Miliardarul Ratan Tata, recunoscut pentru transformarea grupului Tata într-un jucător global, a prevăzut în testamentul său „îngrijire nelimitată” pentru ciobănescul său german, evidențiind astfel afecțiunea sa profundă pentru acesta. Animalului de companie i-au fost alocate 91 de milioane de euro din averea sa, scrie The Sun.
Deși se estima că averea lui Ratan Tata va fi împărțită între fratele său, Jimmy Tata, și surorile vitrege, Shireen și Deanna Jejeebhoy, miliardarul a stârnit uimire când a inclus numele câinelui său iubit, Tito, în testament. Potrivit publicației Times, Tata a rezervat sume considerabile din averea sa nu doar pentru Tito, ci și pentru majordomul său, Konar Subbiah, și pentru bucătarul său, Rajan Shaw, care vor continua să aibă grijă de animal.
Frații săi vor primi doar o parte din moștenire. Suhel Seth, un prieten apropiat al lui Tata, a declarat că omul de afaceri s-a asigurat că fostul majordom și bucătarul său nu vor mai fi nevoiți să lucreze vreodată. Seth a subliniat că testamentul reflectă recunoștința lui Tata pentru atenția și îngrijirea pe care le-a primit atât de la animalele sale de companie cât și de la cei mai apropiați colaboratori.
În timpul mandatului său, Ratan Tata a implicat Tata Group în mai multe achiziții remarcabile, printre care se numără achiziția companiei britanice de ceai Tetley în 2000 pentru suma de 432 de milioane de dolari. De asemenea, în 2007, Tata Group a cumpărat producătorul de oțel anglo-olandez Corus pentru 13 miliarde de dolari, realizând astfel cea mai mare achiziție internațională efectuată vreodată de o companie indiană la acea vreme.
În țări ca India este neobișnuit ca animalele de companie și angajații să beneficieze de sume atât de mari, având în vedere că averea este, de obicei, păstrată în sânul familiei. În testamentul său, Ratan Tata a stipulat clar că trebuie să se asigure „îngrijire nelimitată” pentru câinele său drag, care i-a fost alături până în ultima clipă. „Acest testament nu este o declarație de avere”, ci un „gest de recunoștință pentru bucuria și grija” pe care i-au oferit-o animalele sale de companie și cei doi colaboratori apropiați”, a mai spus Seth.
Există mai multe cazuri notabile în care magnați sau persoane extrem de bogate au lăsat moșteniri substanțiale animalelor lor de companie. Iată câteva exemple:
Leona Helmsley: Cunoscută ca „Regina Hotelurilor”, Leona Helmsley a lăsat o moștenire de 12 milioane de dolari pentru câinele ei, Trouble, în testamentul său. Aceasta a stârnit controverse, deoarece moștenirea a fost considerată exagerată, având în vedere că nu a lăsat decât câteva milioane familiei sale.
William Lewis: Un om de afaceri din Statele Unite, William Lewis, a lăsat 5 milioane de dolari pisicii sale, Blackie. Această sumă a fost destinată pentru a asigura un trai confortabil pentru animalul său de companie.
Marie Antoinette: În testamentul său, regina Franței a lăsat o sumă considerabilă pentru îngrijirea câinilor ei.
Gunter IV: Un câine de rasă germană, Gunter IV, a moștenit o avere de aproximativ 372 milioane de dolari, provenind dintr-o moștenire lăsată de proprietarul său, care a vrut să asigure bunăstarea animalului său de companie. Gunter IV este adesea menționat ca unul dintre cei mai bogați câini din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu