Un milion de elevi ar putea beneficia de bursă anuală. Deca a făcut anunţul

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai multe burse pentru elevii din România!

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus, pe pagina sa de Facebook, că potrivit modificărilor făcute prin Legile Educației, aproximativ 1.000.000 de elevi se vor bucura de bursa anuală. „Reușitele elevilor merită recompensate! Potrivit modificărilor făcute prin Legile Educației, aproximativ 1.000.000 de elevi se vor bucura de bursa anuală, iar alocările se vor realiza din bugetul Ministerului Educației.

Care este valoarea minimă a burselor pe care elevii le pot obține

Bursă de merit – 450 lei/lună;
Bursă socială – 300 lei/lună;
Bursă tehnologică – 300 lei/lună;
Bursă de perfomanță – 700 lei/ lună

Dar asta nu e tot. Bursele sociale se vor acorda automat, în baza unei cereri și cu respectarea criteriilor. Am debirocratizat procesul pentru a sprijini elevii care au nevoie. Vom proteja elevii, procesul urmând să fie confidențial”, a explicat ministrul Educației.

Se schimbă şi structura anului școlar 2024

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din anul 2024 va include perioada Sărbătorilor Pascale.

A fost semnat oficial ordinul privind structura anului școlar. Decizia vine după ce inițial Deca anunțase că vacanța de Paște va fi separată. Decizia ei a fost amplu criticată de mai mulți lideri PSD, care se pare că au avut câștig de cauză! Astăzi a fost confirmată oficial structura anului școlar.

Ordinul mai stabilește oficial că anul şcolar va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni. În acest sens, anul şcolar 2023-2024 va începe pe 11 septembrie şi se va încheia 21 iunie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel