Un minor de numai 1 an și jumătate, salvat de doi polițiști din Neamț care i-au făcut masaj cardiac

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Cei doi polițiști din Neamț i-au făcut minorului masaj cardiac, iar după manevra de resuscitare l-au transportat la spital.

Un copil de un an și jumătate a fost salvat de doi polițiști din Neamț, care i-au făcut masaj cardiac, apoi l-au transportat cu autovehiculul de serviciu la spital.

Incidentul a avut loc marți după amiază, solicitarea fiind făcută de mama minorului.

”La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 14:50, subcomisar de poliție Chirilă Cristian, din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională și Agent șef Enea Mugurel din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman au intervenit rapid după ce au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că fiul ei, în vârstă de 1 an și 6 luni nu mai respira. Cei doi au început manevrele de resuscitare pe loc, aplicând masaj cardiac copilului”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

Citește și: Resuscitare, masaj cardiac: cum se face și când te oprești. Cum verifici dacă victima respiră și e conștientă. Horațiu Caracaș: E important să începi manevra în primele 3-5 minute

”După ce i-au stabilizat temporar starea, polițiștii au decis să-l transporte la spital cu mașina de serviciu, pentru a-i oferi ajutor medical de specialitate cât mai repede. Datorită intervenției prompte și profesioniste, copilul se află acum în afara oricărui pericol, iar medicii confirmă că viața sa nu mai este în pericol”, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel