Un moderator al rețelei de socializare Facebook a vorbit despre solicitarea psihică a locului său de muncă.
Conform BBC, Parlamentul Irlandei a făcut audieri pentru a înțelege cu moderatorii de conținut de pe rețelele de socializare se uită la imagini explicite și sângeroase vreme de opt ore în fiecare zi.
Firma de avocatură Foxglove și Sindicatul muncitorilor din telecomunicații au cerut susținere psihologică mai bună pentru moderatori și o mai mare libertate de exprimare pentru această categorie de angajați.
Isabella Plunkett a lucrat pentru Facebook ca moderator de conținut de mai mult de doi ani și este și în prezent locul său de muncă. Jobul său este să verifice postările de pe platforma de socializare creată de Mark Zuckerberg acum 17 ani. În aceste postări se află și violență explicită, exploatare, extremism, abuz și sinucideri.
În vârstă de 26 de ani, femeia a spus că nu poate vorbi cu prietenii sau familia despre lucrurile pe care le vede la locul de muncă din pricina unui acord de confidențialitate pe care l-a semnat la angajare când a început să lucreze în acest post.
„Sunt aici să vorbesc tot ce știu și nu știu neapărat ce mi se permite să spun sau ce mi se interzice să spun”, a transmis ea, în fața parlamentarilor irlandezi. „Îmi este mereu clar că nu pot vorbi despre locul de muncă. (...) Este cu siguranță un job cu multe secrete”.
„Lucrez de doi ani și nu cred că pot să o mai fac fiindcă te apasă pe psihic. Nu este ca un job normal în care mergi la muncă și vii acasă și uiți totul – ceea ce vezi ți se impregnează în minte”, a mai spus ea.
Isabella procesează în jur de 100 de „bilete” pe zi, adică raportări despre videoclipuri, imagini sau postări text pe platformă. În multe cazuri există violență, sinucideri, abuz sau exploatări, toate explicite.
„Fiecare zi este un coșmar”, a mai spus tânără, adăugând că nu există suficientă susținere morală. Aceasta a mai explicat că a început să ia medicamente antidepresive. Ora și jumătate de „bunăstare” pe săptămână la care au acces angajații pentru a vorbi cu un psiholog, a merge la o plimbare sau a lua o pauză de la conținut nu este suficientă. „Acum văd conținutul de la muncă și în vise. Îl țin minte, mi-l reamintesc și apoi îl trăiesc din nou, este oribil. Niciodată nu știi ce vine și trebuie să vizionezi tot pentru că ar putea exista încălcări”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu