Un mort şi patru răniţi în explozia de la o uzină nucleară din sudul Franţei

instalatia nucleara de la Marcoule, Franta
instalatia nucleara de la Marcoule, Franta

O persoană a murit şi patru au fost rănite în explozia unui cuptor la un centru de tratare a deşeurilor slab radioactive, produsă luni la o instalaţie nucleară de la Marcoule, din sudul Franţei, a comunicat compania Electricité de France (EDF), transmite AFP.

instalatia nucleara de la Marcoule, FrantaExplozia, produsă în jurul orei locale 11.45, a fost confirmată de Autoritatea de siguranţă nucleară (ASN), transmite Agerpres.

Accidentul nu a provocat nicio scurgere radioactivă sau chimică în exteriorul instalaţiei, subliniază ASN şi EDF, în comunicate distincte. Ministerul Energiei a confirmat că nu a existat nicio scurgere radioactivă.

„Conform primelor informaţii, este vorba despre o explozie a unui cuptor pentru topirea deşeurilor radioactive metalice de slabă şi foarte slabă activitate“, precizează ASN, care şi-a activat centrul de urgenţă în urma accidentului.

„Este un accident industrial, nu un accident nuclear“, a declarat un purtător de cuvânt al EDF, a cărui filială Socodei exploatează centrul de la Marcoule. "În acest tip de cuptor, există două tipuri deşeuri: metalice (vane, pompe, unelte) şi combustibile (mănuşi sau combinezoane de lucru ale tehnicienilor)", a precizat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel