Un motiv în plus să mănânci avocado. Descoperirile unui nou studiu

Un motiv în plus să mănânci avocado. Descoperirile unui nou studiu / Foto: Pixabay
Un motiv în plus să mănânci avocado. Descoperirile unui nou studiu / Foto: Pixabay

Află în articol ce a descoperit un nou studiu despre avocado.

Un studiu care investighează o asociere între consumul de avocado și un risc redus de diabet de tip 2 a găsit doar o corelație slabă între aportul de avocado și glucoza serică mai scăzută, asocierea devenind nesemnificativă odată ce a fost luat în considerare indicele de masă corporală (IMC).

Cu toate acestea, autorii studiului au identificat prezența unui "biomarker al consumului de avocado" la unii oameni, care a fost asociat semnificativ cu o scădere a glicemiei și a insulinei mai scăzute, precum și un risc redus de a dezvolta diabet de tip 2.

Descoperirile studiului sugerează că profilul metabolic individualizat poate fi cheia pentru identificarea acelor alimente care pot ajuta în mod fiabil sănătatea unei persoane.

Metaboliții sunt produse cu molecule mici care rezultă din reacții metabolice din celule, țesuturi sau organism. Metabolomica este studiul sistematic al proceselor chimice ale corpului care implică metaboliți. Acesta permite cercetătorilor să identifice amprente digitale distincte care pot fi asociate cu procese celulare specifice.

Studiul sugerează că metabolomul poate să fie cheie în dezvoltarea intervențiilor de sănătate personalizate, direcționate. Studiul a fost finanțat printr-un grant de la Hass Avocado Board și apare în The Journal of Nutrition.

Avocado și zahărul din sânge


Studiul se bazează pe date de la 6.220 de adulți, cu vârsta cuprinsă între 45 și 84 de ani, care au participat la studiul multietnic al aterosclerozei (MESA). Recrutarea a avut loc ]n șase locații din Statele Unite între 2000 și 2002, iar participanții au fost urmăriți la fiecare 18 luni până în 2018.

Persoanele și-au raportat consumul de avocado, în plus față de peste 100 de alte alimente din 47 de grupuri de alimente.

Pentru 3.438 dintre acești indivizi, datele au inclus profiluri metabolomice derivate din probe de glucoză serică prelevate la recrutare și ulterior analizate folosind rezonanța magnetică nucleară de protoni.

"Metabolomica ne poate oferi un instrument suplimentar pentru a înțelege în continuare problemele de sănătate specifice ale unui individ și soluțiile potențiale într-un mod mai individualizat",  a spus dr. Jason Ng, profesor clinic la Universitatea din Pittsburgh, care nu a fost implicat în acest studiu, pentru Medical News Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel