Un nou accident foarte grav pe DN2 (E85). Patru maşini implicate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Patru maşini au fost implicate într-un accident pe DN2, şosea supranumită "Drumul morţii". 

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident produs pe DN2 (E85), la intersecţia cu drumul către localitatea Zărneşti, în evenimentul rutier fiind implicate patru autoturisme.

"Din primele date de la faţa locului a reieşit că este vorba de o coliziune între un autovehicul condus din direcţia Buzău către Râmnicu Sărat de un şofer de 85 de ani, din Galaţi, şi două autoturisme conduse din sensul opus de către doi şoferi de 29 şi 45 de ani, din Buzău şi Vrancea. Cel de-al patrulea autovehicul a evitat coliziunea, a ieşit în afara părţii carosabile, rezultând avarierea maşinii", a transmis IPJ Buzău.

În urma coliziunii, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale.

"Accidentul s-a soldat atât cu rănirea şoferilor de 85 şi 29 de ani, cât şi a unei pasagere de 49 de ani, din maşina şoferului din Vrancea. Persoanele rănite au fost preluate de ambulanţă pentru îngrijiri medicale", a arătat sursa citată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul, scrie Agerpres.

Titi Aur a explicat cum se circulă corect pe drumurile europene 

Titi Aur, pilot de raliuri, expert în conducere defensivă, a explicat pentru DC NEWS cum se circulă corect pe drumurile europene, dar şi de ce acestea nu au, de fapt, patru benzi, ci doar două. 

"Legal, regulamentar, acea porţiune laterală pe care mulţi o cred bandă se numeşte acostament. Nu e o bandă. Nu este nici măcar bandă de urgenţă. Dar totuşi, pentru fluidizarea traficului este recomandat ca vehiculele mai lente să intre pe acel acostament pentru a facilita depăşirea de către vehiculele mai rapide. Normal, toată lumea ar trebui să meargă pe banda de circulaţie şi acostamentul să fie liber. 

Dar, şofereşte, omeneşte, cum vreţi să spunem, ar fi indicat să te repliezi pe acostament dacă eşti mai lent, fie că eşti cu un autoturism sau cu un camion. 

Dar aceea nu este o bandă de circulaţie. Şi, după cum vedem pe aceste drumuri, acel acostament, la un moment dat se îngustează sau chiar dispare fără să fie semnalizată. E totuşi un acostament, nici nu trebuie semnalizate îngustările, din punct de vedere regulamentar", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel