În Arad, un student italian în vârstă de 26 de ani și-a pierdut viața în timp ce juca fotbal pe un teren de sport.
Tânărul era student la o universitate din Arad. Corpul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a fi supus autopsiei și pentru a se stabili cauza exactă a decesului. Până în prezent, nu există suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracțiuni, conform unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție.
Tragedia s-a petrecut la câteva zile de la decesul, Ruxandrei Dumitrescu, o renumită jucătoare de volei renumită care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Medicii au indicat că decesul a fost cauzat de un infarct, fără ca sportiva să fi prezentat anterior probleme serioase de sănătate.
Într-un alt caz tragic, Cătălin Hîldan, căpitanul echipei de fotbal Dinamo, în vârstă de doar 24 de ani, a murit în timpul unei partide amicale jucate la Oltenița. Cu echipa sa având deja un avantaj de 5-0 la pauză, lui Hîldan i s-a spus să rămână pe bancă în repriza a doua, fiindcă avusese un sezon încărcat și antrenorul dorea să-l menajeze. Sportivul a hotărât să rămână pe teren, iar în minutul 74 al partidei, tânărul s-a prăbușit, după infarct.
În februarie 1993, Michael Klein, fotbalist al Naționalei, deceda în timpul unui antrenament al formației la care era legitimat, Bayer Uerdingen. Klein avea 33 de ani și era recunoscut pentru devotamentul total cu care evolua, iar infarctul suferit în timpul unor exerciții executate în sală a stârnit controverse. Andrei Drăghici, jucător de polo la CS Dinamo, a murit după ce i s-a făcut rău, în plină sănătate aparentă, la fel ca Alessia Maria Raiciu, baschetbalistă care s-a stins în mod șocant, la doar 18 ani.
Portarul belgian Arne Espeel, 25 ani, a decedat pe teren, , iar ciclistul columbian, Juan Jose Ortega Mahecha, în vârstă de 17 ani, a murit în timpul unei curse ce avea loc în oraşul Anapoima. Aceste tragedii aduc în atenția medicilor și a publicului sindromul "inimii de atlet", subliniind și subliniază vulnerabilitatea sportivilor chiar și în cele mai tinere și sănătoase stadii ale vieții lor.
Aceste tragedii aduc în prim-plan discuții despre sindromul "inimii de atlet" și subliniază vulnerabilitatea sportivilor chiar și în cele mai tinere și sănătoase stadii ale vieții lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News