Un nou contraceptiv pentru bărbați ar putea intra pe piață. Gelul se aplică pe umeri și are efect de 85-90%

foto: Freepik
foto: Freepik

Un gel contraceptiv experimental pentru bărbați promite că suprimă producția de spermă mai rapid decât toate celelalte produse testate, au sugerat noi date.

Produsul revoluționar care conține 8 mg acetat de segesteron (Nestorone) și 74 mg testosteron ("NesT") este un gel pe care bărbații îl pot aplica zilnic pe ambii umeri. Progesteronul blochează spermatogeneza, iar testosteronul restabilește nivelul din sânge pentru a menține funcția sexuală. Este încă în curs de dezvoltare de către Institutul Național pentru Sănătatea Copilului și Dezvoltarea Umană (NICHD), în colaborare cu Consiliul Populației, Institutul de Cercetare Biomedicală din Los Angeles și Școala de Medicină a Universității din Washington.

În prezent, singurele contraceptive masculine disponibile sunt vasectomia, care nu este ușor reversibilă, și prezervativele care au o rată mare de eșec. Încercările anterioare de a dezvolta o „pilulă masculină” au eșuat din mai multe motive, dar până acum, acest produs pare eficient și sigur, a declarat Diana Blithe, dr., șeful Programului de Dezvoltare a Contraceptivelor la NICHD, la un briefing de presă organizat pe 2 iunie 2024, în timpul ENDO 2024: The Endocrine Society Annual Meeting . „A trecut mult timp... Bărbații au nevoie și doresc mai multe opțiuni contraceptive, cum ar fi o metodă reversibilă eficientă”, a spus aceasta pentru Medscape Medical News .

Ce arată primele teste

Noile date arată că din 222 de cupluri în care bărbatul a avut inițial un număr normal de spermatozoizi (> 15 milioane/ml), timpul mediu până la suprimare (< 1 milion/ml) a fost mai mic de 8 săptămâni cu Nest, comparativ cu 9-15 săptămâni. săptămâni observate în studiile anterioare ale contraceptivelor hormonale masculine injectate. Aproape toți (86%) au obținut suprimarea la 15 săptămâni.

După două monitorizări consecutive de < 1 milion/mL, cuplurile au intrat în faza de eficacitate de 2 ani a studiului. Nu au existat probleme majore de siguranță până acum, dar „avem nevoie de mai multe date”, a menționat Blithe. Solicitată să comenteze, moderatorul sesiunii Frances Hayes, MBBCh, șef clinic asociat al Diviziei de Endocrinologie Reproductivă de la Massachusetts General Hospital, Boston, a spus: „Cu siguranță, cred că este un mare progres față de ceea ce avem până acum.”

Hayes a avertizat, totuși, că „aplicarea zilnică a unui gel ar putea fi puțin mai dificilă decât administrarea unei injecții... o injecție este mai consistentă. Unii pacienți ar putea să uite să se ea cu gel zilnic sau soluția va fi îndepărtată la duș și, ca atare, o zi de întrerupere ar schimba rata de efect.”

Se recomandă purtarea de haine în timpul actului sexual

Singurul dezavantaj are fi că se poate transfera ușor de la un partener la altul ia asta ar putea afecta, într-o oarecare măsură, și fertilitatea la femei. Blithe a spus că această problemă este motivul pentru care produsul este recomandat să fie aplicat pe partea superioară a brațelor, mai degrabă decât pe abdomen sau un alt loc mai susceptibil de a intra în contact cu o altă persoană. De asemenea, bărbații au fost instruiți să poarte cămăși în timpul actului sexual.

În ceea ce privește rapiditatea suprimării spermatozoizilor, Hayes a spus: „Este surprinzător. Arată grozav ca și contraceptiv reversibil. În mod normal te gândești că ciclul de viață al spermatozoizilor este de aproximativ 72 de zile. Deci, să vezi o suprimare de 50% la 8 săptămâni și apoi 85%-90% până la 15 săptămâni se cheamă că acționează destul de rapid. Este posibil ca progesteronul pe care îl folosesc să aibă efecte negative asupra lipidelor asupra stării de spirit. Deci asta va fi interesant de văzut.”

În timpul briefing-ului, Blithe a spus că studiul este de așteptat să se încheie până la sfârșitul acestui an și, între timp, cercetătorii au planifcat deja împreună cu Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente proiectarea unui studiu de fază 3 care să continue investigațiile, pentru siguranță totală în timpul folosirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel