Gurbangulî Berdîmuhamedov, președintele din Turkmenistan, a inaugurat un șantier cu o lopată și o roabă din aur.
Preşedintele din Turkmenistan a aruncat o capsulă de aur în situl şantierului, apoi a aruncat o lopată de pământ în fundaţia construcţiei. Evident, atât lopata, cât şi roaba din care a luat pământ erau din aur.
Berdîmuhamedov nu este la prima "ispravă" de acest gen. Anul trecut, preşedintele a dezvelit statuie din aur, înaltă de 6 metri, în cinstea câinilor săi. În 2015, a dezvelit o altă statuie, turnată în bronz şi poleită cu aur de 24 de carate, care îl înfăţişează călare pe un cal.
Gurbangulî Berdîmuhamedov este preşedintele Turkmenistanului din 2006. De atunci, a câştigat două mandate succesive, în 2012, respectiv 2017. La ambele scrutine, Berdîmuhamedov a obţinut un scor uriaş: 97% din voturi, scrie ObservatorNews.
Turkmenistan a crea o nouă sărbătoare națională în care este celebrată rasa de câine specifică țării. Duminică a fost celebrată prima ediție a sărbătorii, organizându-se o competiție canină. Din juriul competiției a făcut parte și fiul președintelui țării. Liderul turkmen, Gurbanguly Berdymukhamedov, a creat sărbătoarea dedicată rasei Alabai, un motiv de mândrie națională.
În aceeași zi, oamenii din Turkmenistan celebrează rasa cabalină akhal-teke, cunoscută pentru viteza și anduranța sa. Anul trecut, președintele Berdymukhamedov a dezvelit statuia aurie de 15 metri dedicată câinilor Alabai, informează Sky News.
Câinii din rasa Alabai sunt una dintre cele mai mari rase de câini, un specimen ajungând la aproximativ 80 de kilograme.
Oamenii s-au adunat în număr mare în Așgabat pentru a celebra prima zi dedicată câinelui național. Spectatorii au aplaudat și la concursul canin, unde patrupedele au fost judecate în funcție de agilitatea și condiția fizică (citește AICI).
Pe teritoriul Turkmenistanului se află numeroase locuri istorice, precum vechiul oraş Altyn-Depe, din epoca bronzului, sau Nissa, capitala imperiului părţilor, ori monumente din Evul Mediu, cum sunt mausoleele Il-Arslan şi Tekesh sau minaretul Kutlug-Timur.
La începutul lunii decembrie 2017, Turkmenistan a adoptat un program de stat privind scoaterea la suprafaţă a monumentelor istorice şi culturale de-a lungul Drumului Mătăsii şi popularizării moştenirii culturale (citește AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News