Din Anglia vine povestea unui nou născut care a supraviețuit cancerului datorită unui curs lung de chimioterapie.
La câteva zile după ce a născut-o pe Rachael, al doilea copil al lor, o veste groaznică i-a lovit pe Katie și pe soțul ei Simon. Potrivit Mirror, citat de Notizie Virgilio.it, nou-născutul lor suferea de miofibromatoză în copilărie, într-o formă extrem de gravă.
Fetița s-a născut cu peste o sută de cancere, care se dezvoltau în toate organele, inclusiv inima fiindu-i afectată. Deși toate tumorile erau benigne, un număr atât de mare părea să pericliteze iremediabil supraviețuirea copilului. Atât de mult încât părinților li s-a cerut să se pregătească pentru ce e mai rău.
”Medicii au spus că nu au mai văzut așa ceva în 40 de ani și că nu știau dacă o pot vindeca pe Rachael pentru că nu aveau un caz cu care să o compare”, a spus mama pentru tabloidul britanic.
Echipa medicală de la Spitalul Addenbrooke din Cambridge a început chimioterapia intensivă când fata avea două săptămâni.
Înntr-un final, după 18 luni de tratament și aproape o mie de ședințe de chimioterapie, a sosit vestea mult așteptată: toate tumorile benigne ale lui Rachael au dispărut. Și deoarece acestea sunt tumori născute în uter, care nu au avut ocazia să se dezvolte în timpul tratamentului, este foarte puțin probabil ca acestea să reapară.
Micuța, care locuiește în Bedford împreună cu părinții ei și cu fratele mai mic Henry, va fi, evident, monitorizată la fiecare trei luni pentru a evita orice posibil risc.
Dar ce e mai rău pare să s-a terminat, iar după doi ani Rachael se va putea bucura în sfârșit de o viață mai calmă.
Citește și:
Angajaţii forestieri din China au descoperit o uriaşă populaţie sălbatică de Taxus mairei - o specie rară de plantă endemică, din care se extrage o substanţă utilizată în chimioterapie - într-o regiune muntoasă din provincia estică Jiangxi, informează agenţia de presă Xinhua. Taxus mairei este o specie străveche, cu o istorie de 2,5 milioane de ani pe Terra. Această specie beneficiază de cel mai înalt nivel de protecţie din partea autorităţilor din China. Populaţia sălbatică de Taxus mairei se află într-o stare primară, incluzând peste 3.000 de copaci, iar unii dintre ei au vârste de peste 1.200 de ani, a dezvăluit Zhong Xin, directorul Centrului Naţional pentru Plante Sălbatice şi Resurse de Germoplasmă din cadrul Grădinii Botanice Cheshan din Shanghai.
În acea zonă trăiesc cel puţin şapte specii, iar cel mai mare arbore are o circumferinţă de aproximativ trei metri, a adăugat Zhong Xin. Wen Ju, directorul adjunct al Asociaţiei forestiere pentru bunăstarea ecologică din ţinutul Huichang din provincia Jiangxi, care a descoperit populaţia sălbatică de Taxus mairei, afirmă că exemplarele identificate sunt distribuite în văi muntoase adânci, cu resurse abundente de apă şi o vegetaţie densă. Altitudinea locală, proprietăţile solului şi umiditatea din aer sunt cele mai potrivite pentru creşterea arborilor din specia Taxus mairei, a adăugat Wen Ju. El a dezvăluit şi că autorităţile locale au trimis echipaje de rangeri pentru a patrula în acea zonă de mai multe ori pe zi şi au mobilizat publicul general pentru a se alătura eforturilor depuse pentru protejarea acestei specii... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News