Un nou scandal sexual în administrața americană: amantă întreţinută din fondurile campaniei electorale pentru Casa Albă

john_edwards
john_edwards

John Edwards, fostul candidat democrat  pentru Casa Albă, este în centrul unui scandal sexual, acesta fiind acuzat de justiţia americană că a utilizat peste 900. 000 de dolari din  fondurile campaniei electorale pentru a întreţine o amantă, informează AFP.

Un mare juriu federal din Raleigh, Carolina de Nord, l-a inculpat pe Edwards cu şase capete de acuzare, între care complot, fraude financiare şi declaraţii false pentru că a utilizat fonduri ale campaniei cu scopul de a acoperi o relaţie extraconjugală. Acuzaţiile - formulate după doi ani de anchetă - menţionează suma de aproape un milion de dolari, proveniţi de la doi donatori bogaţi, pe care Edwards i-ar fi folosit în 2008, în timpul campaniei prezidenţiale, pentru a-şi caza amanta, Rielle Hunter, membră a echipei sale de campanie, cu care a avut şi un copil.

Fostul senator de Carolina de Nord - ex-colistier al candidatului democrat la Casa Albă, John Kerry, în 2004, iar apoi el însuşi candidat la investitura democrată în 2008 - avea de toate. Fiu al unui muncitor textilist, primul membru al familiei sale care a intrat la universitate, devenit un avocat bogat specialist în reclamaţii care implicau responsabilitatea civilă împotriva întreprinderilor BTP, medicilor sau laboratoarelor farmaceutice, el şi-a făcut din combaterea sărăciei una din temele centrale ale campaniilor sale.

Până în 2007, Edwards făcea impresia unui tată de familie fericit şi ambiţios, soţ al unei avocate foarte populare, Elizabeth Edwards, cu care are patru copii, unul dintre ei pierzându-şi viaţa într-un accident rutier. În cursul candidaturii sale la investitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2008, el s-a clasat al treilea, după Barack Obama şi Hillary Clinton. Soţia lui, care lupta împotriva unui cancer recurent, s-a implicat total în campania soţului ei, suscitând admiraţia americanilor. Ea a decedat în decembrie 2010, la câteva luni după ce se despărţise de soţul ei, despre care aflase că are o legătură amoroasă şi un copil în afara căsătoriei, relatează Agerpres.

Dacă va fi recunoscut culpabil, John Edwards riscă să fie condamnat la câte cinci ani închisoare pentru fiecare din cele şase capete de acuzare, precum şi să fie radiat din barou. Avocatul lui, Greg Craig, un consilier juridic celebru care a lucrat scurt timp şi la Casa Albă la începutul administraţiei Obama, a indicat vineri că clientul său va pleda "nevinovat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel