Un nou sondaj arată o creștere uriașă pentru fostul președinte Donald Trump. Acesta îl depășește pe Joe Biden cu șase puncte

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a obținut un avans de 6 puncte față de președintele Joe Biden într-un nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos.

Fostul președinte Donald Trump a obținut un avans de 6 puncte față de președintele Joe Biden într-un nou sondaj. Astfel, se pare că alegerile din 2024 se îndreaptă spre o potențială revanșă după ce ambii președinți au câștigat alegerile primare din New Hampshire.

Trump îl devansează pe Biden cu 40 la 34 de puncte procentuale în noul sondaj Reuters/Ipsos realizat pe un eșantion de 1.250 de adulți. Totuși ambii candidați au cote de aprobare destul de scăzute, alegătorii exprimându-și dorința unei alte curse prezidențiale, nu a uneia "de tip revanșă".

O parte considerabilă de alegători fie nu sunt siguri, fie intenționează să voteze pentru altcineva. Avantajul lui Trump se menține chiar și atunci când pot să fie incluși alți candidații în cursă.

Acest lucru vine după ce Biden l-a bătut pe Trump în legătură cu dreptul la avort în timpul unui discurs din Virginia săptămâna aceasta, iar Trump a continuat să îl atace pe Biden ca fiind "corupt" chiar și în timp ce și-a petrecut o mare parte din discursul său de victorie din New Hampshire în care a criticat-o pe rivala republicană Nikki Haley.  

Biden face noi mișcări în campania sa

Biden face noi mișcări în campania sa, trimițându-i pe consilierii de încredere de la Casa Albă, Jennifer O'Malley Dillon și Mike Donilon, la Wilmington, pentru a-l ajuta să își conducă efortul de realegere.

În timp ce Trump a învins-o fără probleme pe singura sa contracandidată rămasă la alegerile primare, Haley, marți, în New Hampshire, aproximativ 67% dintre respondenții chestionați de luni până miercuri au declarat că s-au "săturat să vadă aceiași candidați la alegerile prezidențiale și vor pe cineva nou". Cu toate acestea, doar 18 la sută au declarat că nu ar vota dacă Biden și Trump ar fi pe buletinele de vot.

Avansul de șase puncte al lui Trump s-a menținut chiar și atunci când respondenților li s-a oferit opțiunea de a vota pentru candidați terți, inclusiv pentru activistul anti-vaccin Robert F. Kennedy Jr. Trump a obținut 36% din voturi, Biden 30% și Kennedy 8%, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel