Un nou studiu indică o posibilă cauză a endometriozei. Dr. Cristina Toader: Se pare că aceste ceaiuri ajută. Dar atenție la un aspect!

Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-dieta-sanatoasa-muzica-turism-6539966/
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-dieta-sanatoasa-muzica-turism-6539966/

Endometrioza este o boală a cărei cauză nu este cunoscută. Se fac cercetări în speranța că se va descoperi ce provoacă această boală.

Cele mai recente studii arată că endometrioza poate fi cauzată de o bacterie. Dr. Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice, a vorbit despre acest subiect.

„Endometrioza poate fi cauzată de o bacterie (studiu). Zilele trecute am citit mai multe despre acest studiu care a arătat că endometrioza ar putea fi cauzată (sau asociată, aș spune eu) de bacteria numită Fusobacterium.

În cadrul cercetării, această bacterie a fost găsită la aproximativ 60% dintre femeile cu endometrioză, iar studiile ulterioare au arătat că bacteria ar putea avea un rol în dezvoltarea endometriozei.

Bineînțeles, ca în cazul cercetărilor de acest fel, alte studii ulterioare sunt necesare. Totuși, și acest studiu este, spun eu, foarte important. Specialiștii au arătat că antibioticele care au "țintit" Fusobacterium au dus la reducerea în dimensiune și frecvență a leziunilor asociate cu endometrioza. Atenție, însă, automedicația nu este indicată aici.

Despre Fusobacterium și ce ar putea ajuta (cel puțin în linii mari și fără a dăuna), deși vă sfătuiesc să vă adresați unui medic specialist:

Studiile au arătat că polifenolii din ceaiul verde și negru ajută în acest caz. După cum v-am mai spus în celelalte postări, nu toată lumea tolerează aceste tipuri de ceaiuri, deci atenție cu ele. Dacă luați capsule, consultați-vă cu un medic specialist.

Și resveratrolul ajută în acest caz, dar am aceleași recomandări ca mai sus. Berberina este foarte utilă în cazul acestei bacterii, dar nu numai. Un studiu a descoperit că utilizarea uleiului esențial de Citrus reticulata combate Fusobacterium asociată cu boala parodontală. (Știu, pare altceva, dar în cazul în care folosiți uleiuri esențiale și aveți un terapeut în acest sens poate vă ajută și cu recomandări în privința administrării interne - nu e specialitatea mea).

De ajutor mai sunt probioticele de calitate, Omega-3, dar și abordări legate de stilul de viață: timp petrecut în natură, exercițiile fizice, gestionarea stresului, somn odihnitor”, a explicat Dr. Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice.

Endometrioza este o afecțiune ginecologică în care țesutul numit endometru, care acoperă în mod normal interiorul uterului, crește în afara acestuia. Acest endometru anormal se poate dezvolta pe diferite organe și structuri din jurul uterului, cum ar fi ovarele, trompele uterine, peretele pelvian, intestinul sau vezica urinară.

Principalele simptome ale endometriozei pot include: durere pelvină - durerea poate fi de diferite intensități și poate apărea înainte, în timpul sau după menstruație. De asemenea, există și tulburări ale ciclului menstrual, cum ar fi sângerări abundente sau neregulate. În plus, endometrioza poate afecta funcția normală a ovarelor, trompelor uterine și a altor structuri implicate în reproducere.

Diagnosticul se bazează pe istoricul medical, simptome, examinarea fizică și, în cele mai multe cazuri, imagistica medicală, cum ar fi ecografia sau rezonanța magnetică. Tratamentul poate varia în funcție de simptome, severitatea bolii și planurile de concepție ale pacientei. Poate include administrarea de medicamente hormonale, intervenții chirurgicale.

VEZI ȘI: Dr. Cristina Toader: Fructul perfect pentru diabet și prediabet. E ideal și în endometrioză, dar și în unele afecțiuni cardiovasculare - https://www.dcnews.ro/dr-cristina-toader-fructul-perfect-pentru-diabet-si-prediabet-e-ideal-si-in-endometrioza-dar-si-in-unele-afectiuni-cardiovasculare_920773.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel