Un nou transport de ajutoare umanitare și o echipă de medici au ajuns în Gaza, astăzi

FOTO: Freepik@user3655421
FOTO: Freepik@user3655421

Ajutoarele umanitare sunt insuficiente pentru situația din Fâșia Gaza, chiar și după ce au mai ajuns alte 10 camioane cu apă, mâncare și medicamente.

O echipă medicală și zece camioane cu ajutoare (apă, alimente și medicamente) au intrat, vineri, în Fâșia Gaza, dinspre Egipt, prin punctul de trecere de la Rafah, relatează Reuters, citând un oficial palestinian.

”În această dimineață, o delegație medicală formată din zece medici străini a intrat, pe lângă cele zece camioane cu ajutoare, în Fâșia Gaza prin punctul de trecere terestră Rafah. Aceste camioane, care transportă apă, mâncare și medicamente, fac ca numărul total de camioane de la începutul războiului să ajungă la doar 84 de camioane”, a declarat oficialul.

Negocierile detaliate care au avut loc cu Israelul, în încercarea de a sigura mai multe puncte de trecere umanitară în enclava palestiniană asediată de Israel, a declarat Lynn Hastings, coordonatorul umanitar al ONU pentru Teritoriile Palestiniene, pentru reporterii de la Geneva.

Gaza a fost lovită de atacuri aeriene israeliene necruțătoare care au ucis mii de oameni ca răspuns la un atac transfrontalier al atacatorilor Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie, cele mai sângeroase atacuri din ultimii 50 de ani, motiv pentru care autoritățile israeliene au decretat stare de război.

Multe nevoi, prea puține ajutoare

”Pe lângă problemele tehnice și de securitate, există și probleme politice. Și există o anumită presiune asupra guvernului Israelului în ceea ce privește politica sa internă”, a spus Hastings. 

Încă nu există niciun acord pentru a introduce combustibil în Gaza, iar Agenția ONU pentru refugiați palestinieni a declarat că absența combustibilului pune în pericol operațiunile umanitare de salvare a vieților în această zonă.

De asemenea, oficialii se luptă cu problema legată de distribuirea ajutoarelor care sunt insuficiente.

”Suntem conștienți de cei 1.000 de pacienți care au nevoie de dializă și de cei peste 100 de copii și bebeluși care se află în incubatoare, așa că facem tot posibilul să încercăm să stabilim prioritățile în funcție de cele mai mari nevoi”, a declarat Hastings.

Citește și: Familiile victimelor israeliene îndeamnă lumea să se opună violenței islamiste. "Vă rog, treziți-vă!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel