Jale economică în 2024. Elena Cristian: Nu mai pot accepta asta cu "Dom'le, n-am crescut nimic, totul este ca înainte!". Sper ca românii să nu aibă memoria scurtă

foto: Freepik
foto: Freepik

Elena Cristian vorbește despre explozia prețurilor și spune că demonstrațiile de cumpărături "pe buget" ale unora dintre aleșii țării sunt doar... "circ politic".

Noul an a venit cu mai multe poveri fiscale asupra mediului de afaceri și scumpiri în serie pentru populație, ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit noul proiect al bugetului de stat. Analistul economic Elena Cristian a comentat situația, pe alocuri cu note ironice, la adresa clasei politice care pretinde că se poate mânca decent de 100 de lei (vezi declarația premierului Marcel Ciolacu), în direct la România TV.

"Despre creșterea accelerată a prețurilor noi, presa, vorbim de mai bine de un an. Doar politicienii nu o văd. Politicienii se descurcă cu 100 de lei, trăiesc o zi întreagă, mai rămân și cu bani, unii dintre ei chiar economisesc din suta de lei... Știu bine tot acest circ politic! Prețurile cresc în ritm accelerat, este clar - în condițiile în care și celelalte prețuri la utilități și la combustibili nu pot fi ținute în frâu decât de niște politici clare. Doar că, în condițiile în care impozitarea... Codul Fiscal s-a modificat de vreo trei ori în ultimele șase luni, în condițiile în care de la 1 ianuarie s-au modificat multe dintre reguli, inclusiv cele pentru IMM-uri, au crescut impozitele în mod real...

Dacă aud un politician aflat acum la Putere că n-au crescut impozitele de la 1 ianuarie nu doar "pe afaceri" cum spunem noi, ci pe taxarea pe salarii înseamnă că nu se pricepe la economie! Deci eu nu mai pot accepta asta cu "Dom'le, n-am crescut nimic, totul este ca înainte!" Nu! Au fost modificate taxele și impozitele și asta se vede în costul vieții de zi cu zi, în prețurile de la raft! Eu sper ca românii să nu aibă memoria scurtă, să nu uite și să aibă grijă atunci când votează" avertizează economistul DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel