Un nutriționist de la Harvard a spus care e vitamina nr. 1 pentru un creier tânăr și sănătos

Foto Pexels
Foto Pexels

Un nutriționist de la Harvard a spus că este frecvent întrebat care este cea mai bună vitamină pentru a menține creierul tânăr și sănătos.

Uma Naidoo a spus, pentru CNBC, care sunt alimentele pe care le consumă în fiecare zi și care este vitamina potrivită pentru sănătatea creierului. Așadar, potrivit specialistului, cel mai important este complexul de vitamine B, întrucât depresia, demența și alte probleme de natură cerebrală sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B.

Nutriționistul a explicat că vitaminele B sunt printre cel mai ușor de introdus în dietă, deoarece alimentele bogate în această vitamină le conțin de obicei pe toate. De asemenea, Uma Naidoo a mai spus că regimul zilnic trebuie să conțină ouă, iaurt, somon, semințe de floarea soarelui, linte, fasole, spanac sau varză.


Citește și...

Cea mai bună ciocolată pentru creier

Prof. Dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR, a spus care este cea mai bună ciocolată pentru sănătate. „Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea tot pe contul său de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Vlad Ciurea.

 

Citește și...

Prof. Ciurea: De ce grecii sunt sănătoși, veseli și longevivi

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea. „Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel