Un nutriționist dezvăluie cele patru obiceiuri alimentare pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Wavebreak Media
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Wavebreak Media

Fiecare persoană și fiecare corp sunt diferite, atât datorită geneticii, cât și stilului de viață, așa că alimentația nu poate fi la fel pentru toți. 

A ține dietă, ca atare, este de mult timp considerată o metodă depășită și puțin eficientă pentru a scăpa de kilogramele în plus și a menține o stare bună de sănătate. Nu întâmplător, peste 90% dintre persoanele care urmează o dietă strictă, indiferent de tipul acesteia, ajung să recupereze (și chiar să depășească, în multe cazuri) greutatea inițială.

Mult mai rezonabil și eficient este să adopți o serie de obiceiuri sănătoase, dar și realiste, care să dea sens stilului tău de viață și pe care să le poți menține pe termen lung. Dintre toate măsurile posibile, nutriționista Melyssa Chang subliniază clar, pe contul său de Instagram, că cel mai indicat este să personalizezi abordarea, deoarece nu toți reacționăm la fel la aceleași metode.

Obiceiuri alimentare personalizate

Dintre cele patru rutine recomandate de Melyssa Chang pentru a menține o alimentație sănătoasă, cea mai importantă este încercarea de a personaliza ceea ce mănânci, având în vedere că suntem toți diferiți, din cauza geneticii, a constituției, a apetitului și a circumstanțelor din viața noastră, iar adevărurile absolute nu pot fi valabile pentru toți în mod egal. Prin urmare, nuanțele devin esențiale.

Există o serie de adevăruri parțiale în nutriție, care uneori pot ajunge chiar să fie minciuni directe, pe care trebuie să înveți să le lași deoparte pentru a avansa într-o alimentație corectă și pentru a obține un stadiu de bine care să se mențină în timp.

De aceea, în primul rând, nutriționista recomandă să cauți sfaturi de la un specialist care să te ajute să identifici care sunt cu adevărat nevoile tale alimentare, deoarece mănânci de mai multe ori pe zi, dar nimeni nu te-a învățat cum să faci acest lucru într-un mod echilibrat. Ceea ce pentru unii poate fi corect, pentru alții poate dăuna, deoarece intră în joc o mulțime de factori care nu depind de voința ta.

Pentru toate acestea, este important, dacă dorești să îți modifici obiceiurile, să te lași ghidat (cel puțin la început, pentru a pune bazele) de un nutriționist care să te ajute să înțelegi ce trebuie să mănânci, cum, cu ce frecvență și în ce mod pentru a obține rezultate optime.

2. Sursa foto... (legume5_22459500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Corpul știe de ce are nevoie

Un alt punct important de avut în vedere, conform expertei, se referă la semnalele pe care fiecare organism le transmite. Nutriționista explică pe rețelele sale sociale că „corpul tău este înțelept și trebuie să știi care sunt adevăratele tale semnale de foame, astfel, vei mânca doar ceea ce ai nevoie”.

Și adaugă: „Nu te poți compara cu nimeni: ești o persoană unică, cu propriul tău metabolism individualizat, genetica ta, sistemul tău hormonal, microbiota ta, consumul tău bazal”… de aceea este atât de important să stabilești un plan care să se adapteze nevoilor fiecărei persoane.

Exercițiul fizic nu trebuie să fie o monedă de schimb

Activitatea fizică este o premisă benefică și necesară în sine și nu „scuza” pentru a putea mânca tot ce vrei. Ordinea factorilor, în acest caz, chiar alterează produsul. Adică, „exercițiul fizic nu poate fi niciodată o monedă de schimb pentru mâncarea pe care o ingerăm”.

Prin această afirmație, Chang dorește să sublinieze că ordinea corectă este că ne alimentăm pentru a putea face mișcare, pentru a avea energia necesară pentru a „susține” sportul, și nu invers: nu facem eforturi fizice pentru a mânca după aceea.

Imaginație în bucătărie

Alimente sănătoase, precum legumele de orice fel, sunt întotdeauna o idee excelentă în bucătărie, și trebuie să încerci pe toate căile să te bucuri de consumul lor, punând imaginație în modul în care le prezinți pe masă pentru a te face să le dorești mai mult în fiecare zi.

Așa cum explică Melyssa Chang, „legumele sunt întotdeauna binevenite și este mai bine să le mănânci cu satisfacție decât să le urăști. Este absolut normal să nu îți placă să mănânci broccoli fiert așa cum este, de aceea sugerez să încerci combinații noi. Și dacă ai nevoie de sos pentru a le însoți, îl poți adăuga pentru că înseamnă că acesta este ceea ce este sănătos pentru tine.”, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel