Din lipsă de timp, din comoditate și, poate pentru că este mai ieftin, mulți iubitori de cafea preferă să consume cafea la plic. Specialiștii spun că sortimentele de cafea la plic conţin aceleaşi chimicale din care se fac îngrăşămintele chimice sau hârtia.
Zi de zi, cafeaua “la 1 leu”, “3 în 1″ sau, mai nou, capsulele pentru espressor livrează "E-uri” pe bandă rulantă, sintetice ascunse în denumiri ciudate şi lungi, scrie doctorulzilei.ro. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. Între timp, se strică, pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.
Medicul Mihaela Ionescu confirmă că aceste substanţe de sinteză nu ar avea ce să caute în cafea.
"Grăsimile hidrogenate se găsesc în margarinele de care fug toţi. Corectorii de aciditate măsluiesc gustul şi culoarea. Pot da alergii. Fosfaţii se foloseau ca îngrăşăminte chimice, iar azi toată lumea fuge de ele. Emulgatorii, întâlniţi în produsele de patiserie, fac picăturile de grăsime cât mai fine. Toate aceste sintetice intoxică zilnic organismul”, precizează nutriţionistul Mihaela Ionescu, de la Institutul “Nicolae Paulescu”, din Bucureşti.
Primul care suferă e ficatul. “El este principalul luptător cu toxinele. Deşi este organul cu cea mai mare putere de regenerare, dacă este suprasolicitat, cedează. Şi aşa apar hepatitele cronice şi ciroza. Şi rinchii suferă, şi imunitatea", adaugă medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu