Secretarul de presă al Kremlinului admite că Rusia a suferit „pierderi semnificative” în Ucraina și a sugerat finalul invaziei

Foto Ilustrativ/Pexels Asim Alnamat
Foto Ilustrativ/Pexels Asim Alnamat

Un oficial de la Kremlin a recunoscut că Rusia a suferit „pierderi semnificative” de trupe în invazia militară din Ucraina, dar nu a precizat numărul exact al victimelor.

Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi, în timpul unui interviu pentru Sky News, că victimele militare ruse au fost ”o tragedie uriașă pentru noi”. 

A sugerat că invazia se va apropia de final

”Și sperăm că în zilele următoare, în viitorul previzibil, această operațiune își va atinge obiectivele sau o va finaliza prin negocierile dintre delegația rusă și cea ucraineană”, a spus Peskov în timpul interviului.

De când ”operațiunea militară specială” a Rusiei a început în februarie, au existat întrebări cu privire la câte trupe ruse au murit sau au fost rănite în timpul bătăliei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că peste 1.300 de militari au fost uciși, NATO estimează că numărul este undeva între 7.000 și 15.000, iar Ucraina a declarat că au fost peste 16.000 de victime din Rusia.

Peskov a spus anterior că dezvăluirea cifrelor victimelor este ”prerogativa exclusivă” a Ministerului Apărării al Rusiei, a raportat CNBC. De la începutul invaziei, Ministerul a oferit cifre actualizate foarte limitate.

”Cu privire la cifre, am convenit încă de la început că nu avem autoritatea de a le exprima în timpul operațiunii militare speciale”, a spus Peskov, potrivit News Week.

Reamintim de un raport ce conținea informații că la sfârsitul lunii martie armata rusă ar fi pierdut în Ucraina aproximativ 10.000 de militari, însă la scurt timp raportul a fost șters de către tabloidul rus pro-Kremlin. 

O versiune arhivată a articolului a citat estimări preliminare ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, care estimează numărul soldaților ruși care au murit de la începutul invaziei la aproape 15.000, pe lângă alte 96 de avioane pierdute și 118 elicoptere.

Estimările ucrainene au fost urmate în articol de cifre ale Ministerului rus al Apărării, care a estimat pierderile la 9.861 morți și 16.153 de răniți.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat într-o postare pe Facebook că trupele ruse suferă „pierderi grele” și mulți dintre militarii ruși dezertează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel