Un oficial din Israel anunță că s-ar fi decis o „încetare a focului pentru cinci zile“, în schimbul eliberării a zeci de ostatici

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O sursă politică din Israel a precizat că s-ar fi ajuns la un acord de încetare a focului pentru cinci zile.

Update:

Hamas va elibera 80 de ostatici în acordul său de încetare a focului cu Israelul, a informat presa ebraică, citând un oficial israelian, notează JPost.

Știrea inițială:

Ar fi fost obținută o încetare a focului între Israel și Hamas, care va dura cinci zile, iar 40 de copii și 13 femei ostatice vor fi eliberate din captivitatea Hamas, a declarat marți o sursă politică din Israel, notează JPost.

De asemenea, președintele turc Tayyip Erdogan a declarat marți că ministrul său de externe și șeful informațiilor lucrează în coordonare cu autoritățile din Qatar la eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

„Atât ministrul meu de externe, cât și șeful de informații, continuă procesul printr-un efort comun cu Qatar”, a declarat Erdogan într-o conferință de presă cu omologul său algerian la Alger.

„Speranța noastră este să ajungem la un rezultat în ceea ce privește schimbul de prizonieri cât mai curând posibil. Suntem în comunicare constantă, iar speranța noastră este să obținem rezultate pozitive din asta”, a adăugat el.

În plus, Comisia Europeană a precizat marți că o analiză a ajutorului pentru dezvoltare acordat palestinienilor nu a găsit nicio dovadă că fondurile vor fi destinate Hamas, iar programul său va continua fără întârziere.

„Evaluarea nu a găsit indicii că de banii UE ar fi beneficiat direct sau indirect organizația teroristă Hamas”, a declarat vicepreședintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel