Un oficial israelian acuză că Iranul încearcă să deschidă un al doilea front 

Două atentate au ucis 12 oameni, dintre care şapte civili, în Siria. Imagine cu rol ilustrativ. Foto: Pixabay.com.
Două atentate au ucis 12 oameni, dintre care şapte civili, în Siria. Imagine cu rol ilustrativ. Foto: Pixabay.com.

Apar noi informații despre motivele din spatele deciziei Israelului de a ataca aeroporturile din Siria. 

Un înalt oficial israelian a acuzat duminică Iranul că încearcă să deschidă un al doilea front de război prin desfășurarea de arme în sau prin Siria, în timp ce Israelul intensifică o contraofensivă în Gaza, la sud, relatează Reuters. 

Răspunzând unei postări a platformei de socializare X care a postulat un astfel de scenariu, Joshua Zarka, șeful afacerilor strategice pentru Ministerul de Externe al Israelului, a spus: „Ei (iranienii) încearcă să facă asta".

Joi, raiduri israeliene au vizat aeroporturile din capitala Siriei, Damasc, şi din Alep, scoţându-le din funcţiune, potrivit presei oficiale.

Loviturile de sâmbătă au loc la câteva ore după redeschiderea aeroportului din Alep, scoţându-l din nou din funcţiune, potrivit OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Marţi, pentru prima dată după atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie, armata israeliană a anunţat că a tras obuze în direcţia Siriei de pe Înălţimile Golan, ca răspuns la "tiruri" de proiectile asupra acestui teritoriu ocupat de Israel din 1967.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene asupra teritoriului sirian de la începutul războiului din această ţară în 2011.

Aviaţia sa a vizat în special forţele sprijinite de Iran şi Hezbollahul libanez, aliaţi ai Damascului şi inamici juraţi ai Israelului, precum şi armata siriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel