Un oficial ONU demisionează pentru că organizația nu a reușit să oprească „genocidul” din Gaza

Foto: Agepres
Foto: Agepres

Un oficial al drepturilor omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite își încheie mandatul din cauza a ceea ce el consideră a fi un "genocid" în Gaza, pe care ONU nu a reușit să-l oprească.

Craig Mokhiber, directorul Biroului din New York al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU, a afirmat într-o scrisoare că Gaza reprezintă un exemplu clar de genocid, scrie CNN.

Mokhiber, care a declarat că a trăit în Gaza lucrând pentru drepturile omului, în cadrul ONU, în anii 1990. Acesta a acuzat Statele Unite, Regatul Unit și țările europene că acordă sprijin politic și diplomatic Israelului, închizând ochii la atrocități.

În scrisoare, care a început cu o declarație în care recunoștea că aceasta va fi ultima sa comunicare oficială în funcție, Mokhiber a scris că, după ce a fost martor la ce s-a întâmplat în Ruanda, Bosnia și cu civili rohingya din Myanmar, ONU a eșuat repetat în a opri genocidul.

"Înalt Comisar, eșuăm din nou", a afirmat în scrisoarea trimisă șefului drepturilor omului al ONU, Volker Turk, la Geneva.

Un purtător de cuvânt al Secretarului General al ONU a declarat că Mokhiber se retrage începând de marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel