Un ONG spune că plantarea copacilor duce la FOAMETE

Pexels
Pexels

Un ONG internațional avertizează că prețurile alimentelor vor crește cu 80%, dacă emisiile de CO2 nu vor săcdea. 

Reducerea emisiilor de CO2 până în anul 2050 sau reîmpădurirea a 1,6 miliarde de hectare sunt metodele prin care efectele poluării și a schimbărilor climatice ar putea fi inversate. Oxfam (comitetul din Oxford pentru combaterea foametei) consideră că acest plan ar putea fi nerealist sau chiar periculos, pentru că ar putea duce la  acapararea terenurilor ducând la creșterea foametei și a inegalității în lume, scrie HotNews

Elisa Bacciotti, directorul Oxfam Italia, spune că planul de reîmpădurire ne-ar putea face martori la dispariția terenurilor arabile de care depinde subzistența unor comunități întregi și la încălcarea drepturilor omului. Cea mai bună variantă pentru reducerea impactului asupra planetei ar fi  reducerea imediată a miliarde de tone de dioxid de carbon care continuă să fie produse de țări și companii.

Prețurile alimentelor au crescut cu 40%

Oxfam Italia a tras un semnal de alarmă asupra faptului că prețurile alimentelor la nivel mondial a crescut deja cu 40% într-un an, creșterea fiind cea mai însemnată din ultimii 10 ani. Astfel, 20 de milioane de oameni au ajuns să facă foamea, numărul persoanelor care sunt la un pas de sărăcie crescând de 6 ori în ultimele 12 luni. 

Planurile pentru compensarea emisiilor de CO2 prin reîmpăduriri ar putea determina creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial cu 80% până în 2050.

Din păcate, omenirea este departe de un obiectiv esențial, acela de a limita creșterea temperaturii globale la  1,5° C până în 2030. 

Tăierile de păduri au consecințe și asupra vremii

Meteorologul Gabriela Băncilă a menționat în cadrul interviurilor DC News cât de importante sunt împăduririle pentru reducerea poluării, a încălzirii globale și schimbărilor climatice.

"Este clar că lucrul acesta se va întâmpla mai ales că eforturile pe care țara noastră le face, sunt eforturi conjugate. Gândiți-vă că la nivelul Uniunii Europene s-a convenit, anul trecut, în stabilirea unei ținte foarte importante prin pactul Green Deal care a fost făcut. România contribuie și se aliniază în această direcție. Să nu își imagineze cineva că acțiunea (n. red. - de reîmpădurire) este una izolată sau neimportantă care se poate pierde într-un efect global", a spus meteorologul Gabriela Băncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel