Un oraș din Austria a instalat o barieră în semn de protest față de turism.
Un oraș din Austria a instalat o barieră de lemn pentru a obstrucţiona priveliştea către Alpi în semn de protest împotriva turismului de masă, relatează AFP. Este vorba despre orăşelul austriac Hallstatt, popular printre amatorii de selfie-uri pentru asemănarea sa cu cel din filmul Disney "Frozen", transmite Agerpres.
"Am reacţionat la plângerile cetăţenilor" localităţii, a explicat pentru AFP un oficial al municipalităţii, sub rezerva anonimatului, precizând că lucrarea a avut loc săptămâna trecută.
Cu casele sale tradiţionale ridicate pe stâncă, pe marginea unui lac cu apă limpede şi cu turla bisericii sale îndreptate spre cer, Hallstatt, care primea aproximativ un milion de vizitatori anual înainte de pandemia de COVID-19, a devenit din nou un loc popular pentru internauţi.
Orăşelul a fost copiat în mărime naturală în China şi este extrem de popular în Coreea de Sud după difuzarea unui serial de televiziune în care este menţionat. Hallstatt, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a inspirat, de asemenea, Disney pentru a crea regatul Arendelle.
Bariera a fost ridicată în speranţa că turiştii nu se vor mai strânge în unul dintre cele mai populare locuri pentru a face selfie-uri, generând în special poluare fonică.
Durata instalării barierei va depinde de reacţia pe care o va provoca această decizie, potrivit reprezentantului municipalităţii din Hallstatt.
O altă destinație turistică populară ar putea limita accesul turiștilor. Guvernatorul Bali, Wayan Koster, a cerut un sistem de cote de 100 de ani pentru turiştii străini, scrie ziarul Detik.
"Cazurile de comportament necivilizat din partea turiștilor străini au devenit mai frecvente în Bali, majoritatea venind din Rusia. Și nu putem opri acest proces fără a impune vreo sancțiune, pentru că Bali are în continuare ca scop revigorarea turismului după pandemia de coronavirus", a explicat el.
Prin urmare, guvernatorul a propus introducerea de cote pentru ca străinii să viziteze Bali.
"Nu vom mai duce o politică de turism de masă, o vom limita prin introducerea unui sistem de cote pentru următorii 100 de ani. Dacă lăsăm totul așa, atunci vom fi percepuți ca o destinație bugetară, vor veni turiști venituri și cheltuieli reduse", a mai spus acesta.
Potrivit lui Koster, mecanismul de cotă nu a fost încă stabilit, dar există o variantă în care străinii vor trebui să se înregistreze cu un an înainte de vizita planificată în Bali și să aștepte să le vină rândul. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu