Un oraș din centrul țării a intrat pe lista celor mai ieftine și indicate destinații de vacanță pentru 2023.
Orașul Brașov se numără printre cele mai economice și indicate 10 orașe europene de vizitat în 2023, conform celei mai mari reviste de călătorii din lume, Conde Nast Traveler, care a pregătit o listă cu destinații la prețuri accesibile pentru pasionații de călătorii, scrie publicația greacă To Vima, potrivit Rador, citat de BizBrașov.
„O alternativă mai ieftină decât Bucureștiul (care, în comparație cu standardele europene, este încă incredibil de avantajos), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în vârful Muntelui Tâmpa costă doar 20 de lei pentru priveliști aeriene ale acoperișurilor de culoare roșie cărămizie, în timp ce operatorul local de turism Walkabout oferă un tur pietonal gratuit în fiecare dimineață la ora 10.30, care pornește de la fântâna din Piața Sfatului. Luați de la taraba din apropiere o delicatesă locală kürtőskalács (o „prăjitură de coș de fum” prăjită la proțap și acoperită cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie”, este descrierea publicației.
Revista britanică subliniază că zborurile spre unele destinații populare din Europa ar putea fi destul ieftine, dar prețurile din acestea s-ar putea dovedi extrem de piperate, cum este cazul Veneției, care este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa când vine vorba de cazare și mâncare.
În Atena, în schimb, recomandată de Conde Nast Traveler drept cea mai accesibilă destinație pentru o vacanță de toamnă în Europa, prețurile au înregistrat o scădere cu 15% în comparație cu 2021.
Lista primelor 10 destinații ieftine pentru 2023 este completată de Lisabona (Portugalia), Klagenfurt (Austria), Kaunas (Lituania), Riga (Letonia), Berat (Albania), Sofia (Bulgaria), Izmir (Turcia), Tbilisi (Georgia).
Unitățile de alimentație publică din centrul Brașovului au trebuit să își strângă începând de astăzi terasele și să lase libere spațiile pietonale până la primăvară. Reprezentanții Primăriei Brașov au invocat în acest sens prevederile unui regulament, care însă în ultimii doi ani nu s-a mai aplicat.
Practic, în ultimele două ierni, proprietarii de terase din zona centrală au putut să își țină terasele deschise și iarna, ținând cont că existau și restricțiile COVID care limitau accesul în spațiile interioare. În acest sezon rece însă, edilii au decis să nu mai facă excepție.
Acest lucru i-a nemulțumit pe „cârciumari” și, fiindcă nu s-a ajuns încă la un consens cu edilii, mai mulți patroni și angajați ai unităților de alimentație publică au decis să inițieze un protest inedit în Piața Sfatului. Aceștia au întins pături pe jos și s-au pus ... la masă (citește coninuarea și vezi imaginile AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu