Un oraș minier din România va avea 14 kilometri de piste pentru biciclete cu fonduri din PNRR

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un oraș din județul Vâlcea va avea 14 kilometri de piste de biciclete.

Oraşul Berbeşti va avea piste de biciclete de la un capăt la altul printr-un proiect cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în valoare de peste 5,5 milioane de lei, a anunţat, joi, primarul Milorad Cumpănăşoiu, scrie Agerpres.

Edilul localităţii miniere vâlcene a declarat că pistele, care însumează 14 kilometri, vor fi în special de-a lungul celor trei drumuri judeţene care străbat localitatea şi vor lega toate instituţiile principale - de la şcoli şi până la lăcaşurile de cult.

"În oraşul Berbeşti, o problemă a noastră au fost zonele inundabile. Deci la orice ploaie, inclusiv tot ce era adiacent DJ 605A şi DJ 605 C, aceste drumuri fiind într-o vale, tot ce venea de pe dealuri inunda casele. Am făcut rigolele din bugetul local, am lăsat spaţiu între drumul judeţean şi rigole astfel încât şi pe stânga şi pe dreapta vor veni piste de biciclete cu o lăţime de 1,3 metri pe sens. Deci şi pe stânga şi pe dreapta - un sens de dus, unul de întors - se va uni zona Berbeşti de cum se intră dinspre Mateeşti până la centru şi până la Liceul Preda Buzescu, după care, pe DJ 605 C, merge până aproape de hotar cu localitatea Alunu şi pe 607 E va merge până unde se termină localitatea Berbeşti, către localitatea Copăceni", a spus primarul din Berbeşti.

Cumpănăşoiu a precizat că proiectul este în prezent în faza de adjudecare, urmând să fie finalizat la sfârşitul lunii iunie anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel