Un pacient, operat cu briceagul pe care chirurgul îl folosea pentru a-și tăia fructele la prânz

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un chirurg a operat un pacient cu briceagul pe care îl folosea pentru a-și tăia mâncarea la prânz.

Un chirurg din Marea Britanie a folosit un briceag al armatei elvețiene pentru a deschide pieptul unui pacient în timpul operației deoarece a susținut că nu a găsit un bisturiu steril, scrie BBC. University Hospitals Sussex a spus că operația a fost o urgență, dar acțiunile chirurgului au fost „în afara procedurilor normale și nu ar fi trebuit să fie necesare”.

„Mă surprinde și mă îngrozește. În primul rând, un cuțit nu este steril. În al doilea rând, nu este un instrument de operare. Și în al treilea rând toată trusa trebuie să fi fost acolo", a declarat profesorul Graeme Poston, expert în neglijență clinică și fost chirurg consultant.

Poliția analizează separat cel puțin 105 cazuri de presupusă neglijență medicală în cadrul trustului medical unde este angajat respectivul chirurg și ia în considerare acuzații de omucidere din culpă și acuzații de omucidere din culpă corporativă.

Chirurgul care a folosit briceagul opera un pacient la Spitalul Royal Sussex din Brighton. El ar fi încercat să găsească un bisturiu, dar în schimb a folosit acel cuțit elvețian pe care îl folosea în mod normal pentru a tăia fructe pentru prânz.

Trei pacienți au murit după ce au fost operați de acest chirurg



Pacientul a supraviețuit, dar documentele interne arată că și colegii chirurgului au vorbit despre comportamentul „îndoielnic” al chirurgului și au fost „foarte surprinși” că acesta nu a reușit să găsească un bisturiu. BBC a mai descoperit că același chirurg a efectuat trei operații care erau catalogate ca fiind cu risc scăzut în două luni, în care toți cei trei pacienți au murit la scurt timp după.

Trustul la care era angajat medicul a lansat o serie de investigații interne cu privire la cei trei pacienți care au murit și a concluzionat că aceștia au avut parte de „îngrijire precară”. De asemenea, a recunoscut că o femeie care a murit „ar fi supraviețuit dacă nu ar fi existat complicații postoperatorii”.

Fiica femeii, care a cerut să rămână anonimă, a spus: „Nu am înțeles cum a murit mama. Nimeni nu părea să știe de ce operația nu a avut succes. Trebuie să existe o investigație amănunțită asupra acestor decese, nu doar un plan de acțiune. Asta nu este suficient”.

„Probleme de antrenament”


Comisia pentru calitatea îngrijirii a analizat decesele și a concluzionat că nu a existat nicio încălcare a reglementărilor. University Hospitals Sussex a spus: „Investigațiile noastre nu au ridicat îngrijorări cu privire la operațiile în sine, dar au identificat teme comune pentru îmbunătățire, asupra cărora am acționat imediat pentru a ne asigura că serviciile noastre sunt cât mai sigure posibil. Acestea au inclus o mai bună comunicare cu pacienții înainte și după operație, o pregătire îmbunătățită pentru îngrijirea la sfârșitul vieții și procese consolidate, mai ales atunci când îngrijirea este transferată de la un loc la altul”.

Profesorul Poston a spus că aceste operații au de obicei șanse de 1% să se termine cu moartea. După ce a analizat fișa de angajare a chirurgului, Graeme Poston a spus: „Nu cunosc această persoană, dar ați fi îngrijorați să aflați că au existat probleme în cursul de formare a acestuia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel