Un palestinian apropiat de Hamas a supraviețuit unui atac israelian

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

O persoană palestiniană apropiată Hamas a supraviețuit unui atac israelian care a avut loc sâmbătă la aproximativ 60 de kilometri în interiorul teritoriului libanez, au confirmat patru surse de securitate pentru Reuters.

Atacul a ucis cel puțin alte trei persoane, au spus surse de securitate.

Israelul a reluat legături diplomatice cu țări africane în vederea stopării creșterii riscului de atentate teroriste.

Agențiile de securitate se tem că grupurile teroriste vor viza interesele israeliene în regiune în contextul crizei din Gaza, care a atras grupuri militante simpatizante cu Hamas.

Agențiile de securitate participante la o întâlnire la Entebbe, împreună cu legislatorii din comisiile de apărare și securitate ale parlamentelor respective, au declarat că, din cauza conflictului din Orientul Mijlociu, informațiile arată încercări ale grupurilor Al Shabaab și Allied Democratic Forces (ADF) asupra intereselor israeliene în diferite țări.

Liderii din Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda, Etiopia, Sudan și Sudanul de Sud s-au întâlnit în Uganda pentru a discuta probleme legate de introducerea legislației necesare pentru contracararea extremismului violent și a terorismului în parlamentele lor, în scopul protejării statelor membre împotriva radicalizării, extremismului și terorismului.

Experții în informații prezenți la întâlnirea de înalt nivel organizată de Autoritatea Interguvernamentală pentru Dezvoltare (Igad) au afirmat că ADF și Al Shabaab profită de conflictul din Orientul Mijlociu pentru a recruta, adăugând că unii agenți "au trecut în Uganda".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel